SINT-PIETERS-LEEUW - De gruuten ourlog in Brusselse stroêtleekes

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - De gruuten ourlog in Brusselse stroêtleekes

Editiepajot_leeuw_daenskring
Ingezonden foto

Voor hun jaarlijks aperitiefconcert op de Roosezolder van het Colomakasteel (Sint-Pieters-Leeuw) lieten De Daenskringen dit jaar hun keuze vallen op de Brusselse volksmuziekgroep “Emballage Kado”. Inmiddels reeds meer dan 20 jaar actief bouwde hij doorheen de tijd een uitgebreid repertoire op bestaande uit oudere Brusselse (volks)liedjes en eigen nieuwe nummers.

Vorig jaar werd hen door de organisator van het Brosella folk- en jazzfestival gevraagd een project uit te werken rond liedjes uit de 1ste wereldoorlog gezongen in de Brusselse volkstaal. Het resultaat daarvan is “Zeet ee den ourlog – De gruuten ourlog in Brusselse stroêtleekes” waarvan inmiddels ook een CD werd uitgebracht.
Tijdens hun optreden in Coloma brengen zij in een eerste deel een selectie uit hun vroegere repertoire en in het tweede deel de volledige uitvoering van “Zeet ee den ourlog” met bindteksten van en door Marc Bober, acteur en ook regisseur van o.m. het Brussels Volkstejoeter.
Dit aperitiefconcert vindt plaats in het Colomakasteel op zondag 26 april om 11.00 uur.
Prijs 8€, aperitief inbegrepen. Inschrijven bij Li Gijsels: 02 356 20 36; Hilde Slechten:              02 356.04.44 ; Marc Slootmans: 02 380.87.18 of Francine Hardeman :02 331.30.24 (Markant St.Pieters-Leeuw)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief