BEERSEL / HALLE / LEEUW - Week van de anderstalige klant: oefen je Nederlands bij de lokale handelaars in Halle

C21

BEERSEL / HALLE / LEEUW - Week van de anderstalige klant: oefen je Nederlands bij de lokale handelaars in Halle

Nederlands
EP

In Halle zijn er inwoners die niet opgegroeid zijn met het Nederlands als moedertaal. Daarom zijn er de laatste jaren veel initiatieven ontwikkeld waarbij anderstaligen Nederlands kunnen leren of oefenen, samen met Nederlandstaligen.

Nederlands leer je immers niet alleen in de klas, maar ook erbuiten. Naast het volgen van lessen is het ook belangrijk dat anderstaligen in het dagelijks leven de kans krijgen om hun Nederlands te oefenen. Mensen die Nederlands willen leren moeten kansen krijgen hun Nederlands te oefenen in de winkel, op de bus, in de sportclub, …
Om een praktische oefenkans te bieden organiseerden de gemeenten Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel in 2014 een eerste editie van ‘de week van de anderstalige klant’.
De Nederlandstalige handelaars toonden dat anderstalige klanten in het Nederlands iets kunnen bestellen bij hen, ook al maken ze soms fouten. Ze creëren een veilige omgeving en ondersteunen de klant.
Van maandag 27 april tot en met zaterdag 2 mei 2015 komt er een tweede editie van de week van de anderstalige klant. Op de website www.oefenhierjenederlands.be vind je meer informatie en een overzicht van de deelnemende handelszaken uit de regio.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief