SINT-PIETERS-LEEUW - Studenten in Nepal zijn ongedeerd

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Studenten in Nepal zijn ongedeerd

150427_-_elke_rimaux_en_nathalie_de_leener__odisee_
Elke Rimaux en Nathalie De Leener (Ingezonden foto)

Drie studenten van hogeschool Odisee uit Sint-Pieters-Leeuw die in Nepal verblijven, zijn ongedeerd na de aardschok die het land trof en zijn op weg naar huis. Ze verbleven op dat moment in het land. In het kader van hun opleiding liepen zij er stage en verbleven er bij een gastgezin in het dorp Nakhkhu bij Kathmandu.

Het gaat om twee studenten Lager onderwijs, Elke Rimaux en Nathalie De Leener, en één student Secundair onderwijs, Jill Ophalffens. De studenten, alle drie afkomstig uit Sint-Pieters-Leeuw, waren vanochtend veilig in de ambassade van Zwitserland in Kathmandu en zitten op dit moment op een vliegtuig naar Delhi (India).
Internationaal coördinator ontwikkelingssamenwerking An De Moor van Odisee vertelt: “Zaterdag hebben we de ouders van de studenten opgebeld met de vraag of ze contact hebben gehad met hun kinderen. Dat was bij de drie studenten het geval: ze waren ongedeerd. Alle ouders vroegen ons om hun kinderen naar België te brengen. Wij hebben daarop contact proberen krijgen met het ereconsulaat, wat niet is gelukt. Vervolgens hebben we contact opgenomen met het ministerie van Defensie, dat een legervliegtuig naar het rampgebied heeft gestuurd. België heeft in het land geen ambassade. Dankzij de tussenkomt van minister Vandeput en de ondersteuning van het Belgische leger zijn onze studenten door een team van B-Fast naar de Zwitserse ambassade in Kathmandu gebracht. Op dit moment zijn ze onderweg met een vliegtuig naar Delhi (India). Het leger is voelbaar bekommerd om het lot van onze studenten: ik heb niets dan lof voor de manier waarop de samenwerking verloopt. Morgen reizen de studenten door naar Melsbroek. Ook de organisaties waarmee we samenwerken voor de stage, Projects abroad en VSN Projects, hebben grote inspanningen gedaan om onze studenten op een veilige plek te krijgen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief