Veel minder vuilnis in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Veel minder vuilnis in SINT-PIETERS-LEEUW

Vuilniswagen_2013_p200_1_
EP

Wijzigingen in het afvalbeleid heeft er voor gezorgd dat het afval in Sint-Pieters-Leeuw drastisdch daalde. Bij de huis-aan-huis ophalingen van grof vuil werd de belangrijkste daling van de hoeveelheid afval waargenomen (- 1.400 ton grof vuil of -250.000 euro aan verwerkingskosten).

Ook de cijfers van het recyclagepark maakten indruk. Er werd heel wat minder grof vuil (-30%), steenpuin (-20 %) en groenafval (-60%) aangeleverd door de inwoners. De vermindering van het tonnage aan ingezamelde afvalstoffen resulteert in minder uitgaven voor de gemeente (- 571.000 euro).
Na evaluatie is een lichte bijsturing van het gebruikers- en retributiereglement aan de orde. De belangrijkste wijzingen aan beide reglementen:
- De ‘niet-brandbaar – niet recycleerbaar grof vuil fractie’ op het recyclagepark wordt opgesplitst zodat de inhoud van deze fractie ondergebracht kan worden in: ‘niet-zuiver puin’, ‘grond en stenen’ en ten slotte een deel in de grof-vuil’ fractie;
- Het aantal toegangsbeurten aan basistarief voor groenafval wordt verhoogd van 10 naar 20 beurten;
- Het aantal toegangsbeurten aan basistarief voor steenpuin wordt verlaagd van 10 naar 5 beurten
- Er worden een aantal extra fracties toegevoegd op het recyclagepark zodat er nog meer afval selectief kan ingezameld worden met het oog op efficiëntere recyclage en/of hergebruik. Zo kunnen inwoners momenteel terecht op het RP met hun kurken stopsels en plastic dopjes en tijdens de zomermaanden zal er taxussnoeisel worden ingezameld.
- Er wordt onderzocht of het aanbod om thuis te composteren kan worden uitgebreid met een geventileerd keukenafvalinzamelbakjes.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief