Rode Kruis werkt samen met Curitas. Er worden 14 textielcontainers geplaatst in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Rode Kruis werkt samen met Curitas. Er worden 14 textielcontainers geplaatst in SINT-PIETERS-LEEUW

Edotiepajot_leeuw_kleding_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Edotiepajot_leeuw_kleding_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Het Rode Kruis Vlaanderen is recent een structurele samenwerking aangegaan met de firma Curitas. Curitas zal de lokale afdeling Rode Kruis Sint-Pieters-Leeuw financieel ondersteunen door 9 textielcontainers te plaatsen op openbaar domein en 5 op privé domein in Sint-Pieters-Leeuw. Per container krijgt de lokale afdeling Rode Kruis Sint-Pieters-Leeuw 100 euro. Tevens wordt er per ingezamelde ton een vergoeding uitgekeerd.

Op deze manier zal kledij worden ingezameld ten voordele van de projecten van het Rode Kruis Vlaanderen.
Vertegenwoordigers van Curitas, het Rode Kruis en het schepencollege gaven uitleg bij de onderlinge samenwerking. Curitas overhandigde al een eerste cheque van 1.400 euro. aan de lokale afdeling Rode Kruis Sint-Pieters-Leeuw.
Curitas staat in voor het wekelijks ledigen van de containers en ook voor het rein houden van de onmiddellijke omgeving.
Het Rode Kruis is steeds op zoek naar innovatie en mens gerichte projecten. Naar gelegenheid om meer financiële middelen te verwerven vonden ze het interessant om in dit project te stappen.
In totaal komen er 14 containers, waarvan 4 aan een Leeuws bedrijf, namelijk Makro, Groendekor, Drankenservice Schoentjes en ziekenhuis Inkendaal. Verder komt er ook een container aan Wildersportcomplex, sportcomplex Braillard, stationsplein Ruisbroek, WZC Zilverlinde, het politiekantoor, kerkhof van Vlezenbeek en op de parking van het gemeentehuis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief