Maak kennis met Turnkring RUISBROEK in Erfgoedkast

C21

Maak kennis met Turnkring RUISBROEK in Erfgoedkast

Editiepajot_ruisbroek_erfgoedkast
Ingezonden foto
 

Een Erfgoedkast werd ingehuldigd in het lokaal dienstencentrum ’t Paviljoentje te Ruisbroek met als onderwerp Turnkring Verbroedering Ruisbroek. De Erfgoedkast toont de geschiedenis van de turnkring sinds 1897. Het is daarmee, na de schuttersgilde Sint-Sebastiaan, de tweede oudste sportvereniging van de gemeente.

Wanneer men spreekt over erfgoed denkt men bijna onmiddellijk aan monumenten. Maar het begrip erfgoed staat voor veel meer: van dialecten en processies tot archieven van verenigingen allerhande. De erfgoedkast is een ideaal hulpmiddel om telkens een stukje van dat erfgoed te belichten. Als mini-tentoonstelling zal de kast reizen tussen de verschillende dienstencentra. Het onderwerp wordt telkens aangepast aan de locatie.
De bewoners van ’t Paviljoentje waren alvast opgetogen met de vele oude foto’s, waarop al snel een spelletje ‘herken-je-die-nog’ ontstond. De dienst Erfgoed vraagt trouwens jullie hulp. Van de foto’s zijn dubbels terug te vinden in een bijhorend mapje, met nummertjes bij elke persoon. Zo kan iedereen die iemand herkent, de naam invullen op het bijhorend formulier. Op die manier werkt de bevolking mee aan de betere bewaring van het erfgoed voor volgende generaties.
Het materiaal van Turnkring Verbroedering Ruisbroek werd aangereikt door Vic Vanisterbecq. Men kan de Erfgoedkast nog tot begin juni bezichtigen in het lokaal dienstencentrum ’t Paviljoentje.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief