BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW Belgoo wordt voortaan in Sint-Pieters-Leeuw gebrouwd

C21

BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW Belgoo wordt voortaan in Sint-Pieters-Leeuw gebrouwd

Editiepajot_bart_devill___jo_van_aert_mei15
foto Bart Devillé
 

 Belgoo, een Belgisch bier van hoge gisting werd sinds 2007 gebrouwd in Brasserie La Binchoise te Binche. De bieren zijn ontwikkeld door inwoner van Beersel Jo Van Aert en na een lange zoektocht kan hij nu eindelijk brouwen in eigen regio  en uiteraard ook zijn zaak verder uitbouwen.

Het liep allemaal niet van een leien dakje, maar na een jaar hard werken is de brouwerij van Belgoo operationeel in de Georges Wittouckstraat in Zuun(Sint-Pieters-Leeuw). Om dit te bereiken investeerde jo Van Aert 900.000 euro. Jo Van Aert: “ Ik doe echt alles om een bier op de markt te brengen dat echt smaakt. “ In de brouwerij wil hij 1.200 hectoliter bier per jaar brouwen, over drie jaar moet dat al 3.000 hectoliter zijn.

Waar het voor Jo Van Aert op aan komt is dat hij van in het begin een bier wilde brouwen met een eigenheid: “Ik brouw multigranenbieren met o.a. spelt, tarwe en haver. “ Zijn zes basisbieren zijn de Belgoo Luppo, Belgoo Magus, Belggo Arbo, Belgoo Saisonneke, Belgoo Bio Amber en Belgoo Bio Blond. Gedacht wordt aan een Luppoo Extra.

Voor het ogenblik bereddert Jo Van Aert nog alles zelf voor en in de brouwerij….. “Als ik nog verder Belgoo wil uitbouwen ga ik wel enkele mensen moeten aanwerven. In België kennen de mensen de Belgoo-bieren wel in Brussel en de rand, maar hier is zoveel concurrentie. Ik heb niet de tijd om bij alle klanten op bezoek te gaan. In het buitenland doen de verdelers dat zelf. “

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief