WZC Sint-Vincentius wordt de nieuwe zorgverlener voor SINT-PIETERS-LEEUW

C21

WZC Sint-Vincentius wordt de nieuwe zorgverlener voor SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_leeuw_ocmw_foto_merckx
Foto Olaf
 

Aangename kennismaking! Dat is op zijn minst wat het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw kan zeggen van de overnemer WZC Sint-Vincentius. Zij hadden de beste voorwaarden voor zowel personeel als voor der klanten.

Na de opmaak van het meerjarenplan, waarin werd beslist om de dienstverlening verzorging en schoonmaak niet langer in eigen beheer te voeren, was het OCMW op zoek naar een overnemer. Verschillende gesprekken hebben plaatsgehad. Verschillende pistes werden overwogen. Verschillende kandidaat-overnemers werden geconsulteerd. De kogel is nu door de kerk.
WZC Sint-Vincentius heeft de beste voorwaarden voor zowel de personeelsleden als voor de klanten. Alle arbeids- en loonvoorwaarden blijven behouden. Voor de personeelsleden verandert er niets, enkel de naam van de organisatie bovenaan de loonfiche. Anciënniteit, een gunstig verlofstelsel, fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering, … Alles blijft zoals het was. En voor de klanten idem. Hetzelfde tarief voor dezelfde dienstverlening en dus geen extra administratieve kosten.
“We zijn erg blij voor de medewerkers en de klanten. Het kon niet beter zijn. De gesprekken verliepen vlot. Het was een aangename kennismaking en we hebben er het volste vertrouwen in.” aldus OCMW-voorzitter Paul Defranc. 
Het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw heeft er dus alle vertrouwen in. WZC Sint-Vincentius heeft ervaring in de zorgsector. Het is een vzw, zonder winstbejag. Dat geeft ook enige gerustheid bij het OCMW. In de eerste plaats was het OCMW inderdaad op zoek naar de beste voorwaarden voor de medewerkers en de klanten, en daar wordt ruimschoots aan voldaan. Maar de visie die de vzw hanteert is ook mooi meegenomen.
Zo is WZC Sint-Vincentius een onderdeel van de Zorggroep Eclips. De Zorggroep verzorgt naast de klassieke opvang van senioren in een rusthuis nog tal van andere initiatieven. Zij organiseren ook thuisverpleging, herstelverblijven, dagcentra, serviceflats, kortverblijven, …
Als zorggroep engageren zij zich om kwalitatieve zorg te bieden aan de klant en hun verwanten. De zorgvrager staat centraal en samen met de zorgvrager en eventueel zijn/haar omgeving zoeken zij de beste oplossing. Net zoals het OCMW dit ook altijd heeft willen doen.
Kwaliteit boven alles, respect voor alle culturen, levensvisie, welstand of maatschappelijk aanzien. De zorgvrager staat centraal.
De directeur van WZC Sint-Vincentius, Davind Larmuseau: “We hebben een ruim gamma van diensten en deze extra dienstverlening in Sint-Pieters-Leeuw past binnen de uitbouw van onze organisatie. Kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid zijn de hoofddoelstellingen van de vzw. En dat is onze motivatie.”
Eerste kennismaking met de overnemer
De personeelsleden van de thuiszorgdiensten hebben even moeten wachten op nieuws. Regelmatig was er overleg en werd een stand van zaken gegeven, echter kon er in kader van de onderhandelingen weinig concreets gezegd worden. Het nodige geduld moest aan de dag gelegd worden en wordt nu eindelijk beloond. Alle personeelsleden kunnen terecht bij WZC Sint-Vincentius. Zij blijven werken aan dezelfde voorwaarden als vandaag. En dat lucht op. Ook blijven zij een aanspreekpunt hebben in Sint-Pieters-Leeuw. Zo stelt het OCMW een lokaal ter beschikking van WZC Sint-Vincentius.
Vandaag konden de personeelsleden voor het eerst kennismaken met de overnemer. Deze eerste kennismaking verliep zeer vlot en gemoedelijk. De personeelsleden kregen informatie over de vzw en hun werking. Ze konden kennismaken met de voorzitter van de vzw, Jean-Paul Bosteels en de directeur, David Larmuseau. Er was gelegenheid tot vragen stellen en zo kon ook de ongerustheid bij personeelsleden weggenomen worden.
Nu is het nog kwestie om de klanten zo snel als mogelijk in te lichten en de nieuwe zorgverlener voor te stellen. De meeste klanten zullen hun vertrouwde poetshulp of verzorgende behouden. De prijs blijft dezelfde.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2015
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief