SINT-PIETERS-LEEUW - Rozentuin Coloma bestaat 20 jaar

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Rozentuin Coloma bestaat 20 jaar

Editiepajot_leeuw_coloma_1_foto_merckx
Marcel Vossen, doet zijn uitleg over de rozen. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_leeuw_coloma_2_foto_merckx
De vernieuwde ingang tot de rozentuin. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_leeuw_coloma_3_foto_merckx
 

De internationale rozentuin Coloma haar 20ste verjaardag. Ter ere van deze verjaardag organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), in samenwerking met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, de Rozendagen onder de titel ‘Verborgen kunstschatten tussen de rozen’.

Meer dan 3000 rozenvariëteiten uit alle werelddelen kan men bewonderen in de rozentuin en in het rozenmuseum leert zelfs de grootste rozenleek alles over deze fascinerende bloem. In het 15 hectare grote domein van Coloma is het daarenboven heerlijk wandelen en kuieren.
In samenwerking met het Agentschap Kunsten en Erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw wordt een selectie aan prachtige kunstwerken tentoon gesteld in het kasteel Coloma. Deze unieke tentoonstelling loopt vanaf zaterdag 27 juni tot en met maandag 6 juli. In combinatie met een bezoek aan de rozentuin Coloma kan men in het kasteel een uitzonderlijke kunsttentoonstelling bezoeken met een 30-tal kunstwerken uit de collectie van de Vlaamse Gemeenschap met onder andere werken van Panamarenko en Roger Raveel. Deze kunstwerken zullen er letterlijk in de bloemen worden gezet door topfloristen Françoise Vandonink en Stefan Roosen. Een perfecte symbiose tussen cultuur en natuur. Deze tentoonstelling is absoluut een unieke gelegenheid om het werk van dit internationaal befaamde topduo te bewonderen. Françoise Vandonink rijfde na haar intense opleiding al snel enkele internationale prijzen binnen. Zo behaalde ze de befaamde Tivoli-cup in Kopenhagen, Denemarken. In ’99 behaalde ze ook de titel van Kampioen van België in bloemsierkunst voor professionelen. Stefan Roosen is net zo gedreven en getalenteerd als zijn vrouw Françoise. Ook hij behaalde tal van prijzen, zelfs tot twee maal toe de prestigieuze titel van Kampioen van België. In 2014 behaalden zij nog het Gouden ereteken ‘Meester in het beroep’ van het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid van België.
Boekvoorstelling ‘101 Rozen zonder zorgen’
H
et nieuwe boek ‘101 Rozen zonder zorgen’ van Marcel Vossen en Laurence Machiels werd officieel voorgesteld. Marcel Vossen was provinciaal directeur bij het ANB. In die functie beheerde hij twintig jaar lang deze grootste rozentuin van Europa en put hij nu uit zijn immense kennis en ervaring om tal van hardnekkige mythes over rozen te doorprikken. Samen met groenjournaliste Laurence Machiels selecteerde hij de 101 gemakkelijkste, sterkste, mooiste en langst bloeiende rozen voor elk mogelijk plekje in de tuin. Dit boek is een must voor elke tuinier die lang en zorgeloos, met een minimum aan onderhoud en op een milieuvriendelijke manier wil genieten van rozen in zijn tuin.
De rozentuin heeft ook een nieuwe ingang gekregen.
Naar aanleiding van het twintigjarig bestaan zorgt het het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) Vlaams-Brabant. Deze moet de bezoekers op een betere wijze naar de rozentuin zelf leiden. Hij krijgt met heesterrozen die het hele jaar door bloeien een meer kleurrijk karakter
.Het park is dagelijks open van 1 april tot 30 september van 8 tot 20 u en van 1 oktober tot 31 maart van 8 tot 17 u. De rozentuin in het park is open van 15 mei tot 30 september van 10 tot 20 u en in oktober van 10 tot 19 u. De rozentuin is vrij en gratis toegankelijk. Maandag is de sluitingsdag.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief