HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Jonge uitvinders testen hun ‘Muziekmachine’

C21

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Jonge uitvinders testen hun ‘Muziekmachine’

Leerlingen_don_bosco_halle_maken_droommachine_van_het_vierde_leerjaar_van_de_jan_ruusbroec-school_uit_ruisbroek1
Ingezonden foto's
 
Leerlingen_don_bosco_halle_maken_droommachine_van_het_vierde_leerjaar_van_de_jan_ruusbroec-school_uit_ruisbroek2
Ingezonden foto's
 

MyMachine Vlaanderen, een initiatief van MyMachine vzw in samenwerking met Vlajo, maakt het mogelijk voor kleine en grote kinderen om hun eigen droommachine te ontwikkelen. Kinderen uit het lager onderwijs bedenken een ‘machine’ (IDEE) die dan verder wordt uitgewerkt door hogeschoolstudenten Industrieel Productontwerpen van Howest (ONTWERP) om tenslotte te worden gerealiseerd door leerlingen uit het technisch onderwijs (MACHINE).

Meer dan 600 kinderen en studenten uit 22 scholen uit heel Vlaanderen gingen afgelopen schooljaar aan de slag om 24 ingenieuze droommachines en 1 nieuwe MyMachine-computergame te realiseren.
Uitvinders krijgen voor het eerst hun droommachine te zien. Het 4de jaar Beroeps Hout van Don Bosco in Halle slaagde er in om een prachtige droommachine te realiseren. De jonge uitvinders van Basisschool Jan Ruusbroec uit Ruisbroek kregen hun ‘Muziekmachine’ te zien.
De Muziekmachine
Alexia droomde van een machine die muziek op de speelplaats zou brengen. De muziekmachine bestaat uit een hele grote klankkast met kleurrijke buizen. Op de buitenzijde vind je een muziekboekje waarin de kleuren terugkomen. Zo heeft elke buis zijn eigen klankkleur en kan elk kind – letterlijk - aan de slag om van de speelplaats een feestelijke en muzikale omgeving te maken!
Na het voorstellingsmoment vertrekt de machine richting Kortrijk en wordt ze samen met alle andere machines en de MyMachine computergame gepresenteerd aan het brede publiek tijdens de MyMachine Vlaanderen Tentoonstelling 2015 in de Budafabriek in Kortrijk van 18 juni t/m 28 juni 2015.

MyMachine is een initiatief van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, het Streekfonds West-Vlaanderen (beheerd door de Koning Boudewijnstichting) en de Intercommunale Leiedal, in samenwerking met Vlajo en met de steun van Agentschap Ondernemen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief