SINT-PIETERS-LEEUW - Schuttersgilde viert jubileum met magnumeditie van schuttersbier

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Schuttersgilde viert jubileum met magnumeditie van schuttersbier

Editiepajot_leeuw_bier_1_foto_merckx
Gunther Coppens (schuttersgilde), Olivier Huygens (drankencentrale) en Patrick Huybrechts stellen de flessen voor. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_leeuw_bier_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_bier_3_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Na het overweldigend succes van de introductie van het feestbier van de schuttersgilde Sint Sebastiaan Sint-Pieters-Leeuw in 2013 stellen de schuttersgilde, Brouwerij Den Herberg en Bierhandel Schoentjes een feesteditie voor.

In mei 2013 werd het bier voor de eerste keer gebrouwen als feestbier voor de 525-jarige verjaardag van de schuttersgilde te Sint-Pieters-Leeuw. In dat zelfde feestjaar kwam de gilde er via kerkdocumenten achter dat ze in 2015 geen 527 maar wel 550 jaar bestond. Terug tijd voor een jubileum en dat wordt deze keer gevierd met onder andere een magnumeditie van de Leeuwse Schutter.
Het amberkleurige bier met een frisse hopsmaak en een alcoholgehalte van 6.2% is in verschillende cafés in Leeuw en daarbuiten te degusteren. Het bier en dus ook de magnumeditie is te koop bij drankenhandel Schoentjes. Men moet wel snel zijn, want de verkoop loopt goed. .
Kunst op de fles
Om de magnumfles een echt feestelijk karakter te geven besloot erelid kunstenaar PatrickHuybrechts vanuit zijn passie voor roerend en onroerend erfgoed iets speciaal te doen voorde gilde. Von daaruit ontstond het idee om het etiket ols een echt kunstobject tebehandelen. Het etiket is gebaseerd op een schilderij van Huybrechts van een zicht op deSint-Pieterskerk (waar het heilige Sint Sebastiaans beeld, beschermheilige van de gilde staat)genomen vanop de schuttersstand. Er zijn slechts 200 flessen gemaakt. Als je dit unieke Vaderdagcadeau nog in huis wil halen, zal je dus snel moeten zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief