SINT-PIETERS-LEEUW - Film ‘Storm over het Pajottenland’ weldra in de zalen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Film ‘Storm over het Pajottenland’ weldra in de zalen

Storm_over_pajottenland
EP

In september komt de langverwachte langspeelfilm van Jan Van Reepingen uit in de Pajotse zalen. Op vrijdag 11 september zal de film vertoond worden in OC 'Merselborre' te Vlezenbeek in samenwerking met Davidsfonds Vlezenbeek.

Jan Van Reepingen, in het Pajottenland beter gekend als 'Schoenmaker Jan', is met deze film niet aan zijn proefstuk toe. In 2008 pakte hij uit met 'Vercammen, kroniek van een onderpastoor'. Met deze film won hij verschillende prijzen, met als opperste bekroning laureaat van het Brabants juniorkampioenschap voor amateur-cineasten in Haacht. 2 jaar later behaalde hij de 3de plaats in het 'Gouden Hamertje', een gekend filmfestival dat zijn roots had in Gooik.
Gebeten door de filmmicrobe, zette hij zich opnieuw aan het schrijven en pende 3 jaar geleden een scenario neer voor een nieuwe uitdaging. Het werd een politiefilm.
Jan laat zich in zijn films steeds omringen door plaatselijk talent en figuranten uit het Pajottenland. Voor deze film ging hij onder andere vissen in de visvijvers van de plaatselijke theaterverenigingen. Zo contacteerde hij acteurs uit achtereenvolgens Vlezenbeek, Lennik, Liedekerke, Pepingen en Gooik.
Het Vlezenbeekse aandeel in de film werd voor een groot deel geleverd door Eric De Cuyper en Marc Stiens. Ook Dennis Deneulin, cultuurfunctionaris van Coloma Sint-Pieters-Leeuw, droeg zijn steentje bij.
De film is grotendeels in het Algemeen Nederlands, al komen verschillende Pajotse dialecten eveneens aan bod. Geen paniek, de hele film wordt volledig ondertiteld.
Genummerde kaarten voor de voorstelling in Vlezenbeek op 11 september 2015 om 20 uur kunnen enkel besteld worden per e-mail marc.stiens@skynet.be. Na bevestiging kunnen ze daar afgehaald worden mits contante betaling.
Kaarten voor de voorstellingen in Lennik en Gooik kunnen besteld worden op de telefoonnummers op de flyer.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief