Straattheater à volonté in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Straattheater à volonté in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Sur Mesure
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Ron Jaluai op zoek naar mensen met 'grote dorst'
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Adreanne Thiboutot
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Krijmfresj
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Circlou
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Kleutercircus
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Gezellige kraampjes met multiculturele gerechten
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Om sfeervol te eindigen, muzikaal optreden van ‘Punto Diaz’
 

De dienst Jeugd en Cultuur van Sint-Pieters-Leeuw organiseerde zaterdag 1 augustus in samenwerking met CC de Ploter uit Ternat opnieuw StraPatZen. STRAattheater in het PAjottenland & ZENnevallei combineert artistieke kwaliteit in een gezinsvriendelijke sfeer, overgoten met een zomers sausje en het is helemaal gratis.

Het werd theater op straat in alle mogelijke vormen: circus, mime, clownerie, dans,... Mede dankzij de vzw Midzomer konden opnieuw internationale topartiesten naar Sint-Pieters-Leeuw gehaald worden. Zo kwam de Franse Cie 100 Racines een poëtisch verhaal brengen aan de voet van een klimmuur in een circusvoorstelling zonder woorden. Het Belgisch duo Ron Jaluai nam je mee in een interactieve, vurige en hilarische zoektocht naar mensen met een ‘grote dorst’. El Diabolero uit Duitsland bracht een zeer energieke show, een combinatie van indrukwekkende diabolo technieken met clownerie, komedie en theatrale elementen. Het Belgische Circlou toonde mechanica in volle glorie: tandwielen, kettingen, propellors,... een vliegbril, muts.

Onder begeleiding van professionele circusartiesten van Circus in Beweging kregen jong en oud de kans om zelf één en ander uit te proberen. Naast de straattheateracts werden je zintuigen op nog veel meer andere manieren geprikkeld, dorst en honger kon je stillen aan één van de kraampjes die multiculturele gerechten en drank verkochten.

Na de slotact van Sieste Cubaine, 5 acrobaten brachten in een decor van alledaagse objecten geïntegreerd in een circusinstallatie met trapeze, een voorstelling in een dromerige nostalgische sfeer die refereert naar warme zomerse middagen in Cuba was er een muzikaal optreden van ‘Punto Diaz’.

Schepen van Cultuur, Jan Desmeth: “Strapatzen is de kers op de taart van het culturele leven in Sint-Pieters-Leeuw. Een evenement, dat werkelijk alle generaties aanspreekt, van 3 tot 103 jaar. We merken dat deze vierde editie opnieuw meer volk trekt. De mond-aan-mond reclame binnen, maar nu ook meer en meer buiten, de gemeente is onze beste bondgenoot. De regio uitstraling van dit evenement neemt alsmaar toe en dat is goed. Proficiat aan onze jeugd- en cultuurdienst. Het nuttig bestede geld komt steeds meer mensen ten goede.”

Zondag 2 augustus passeert de straattheater karavaan langs Wambeek (aanvang 14u30) http://www.strapatzen.be/index.php/programma-wambeek

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 aug 2015
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief