SINT-PIETERS-LEEUW - Nationale vlinderteldag en natuurwandeling een succes

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Nationale vlinderteldag en natuurwandeling een succes

Editiepajot_leeuw_volsembroek
Foto Emile Devogeleer
 

 15 natuurliefhebbers gingen op stap met als gids de hoofdconservator van de natuurgebieden in Sint Pieters Leeuw, Geert Cromphout. Op het programma een natuurwandeling in het Volsembroek gebied, met als bedoeling vlinders te spotten en te bewonderen .

Een tiental verschillende soorten werden opgemerkt en besproken door de gids op een kundige en speelse wijze. Met speciaal aangepaste verrekijkers konden geïnteresseerden de vlinders van nabij observeren.
Door de ongewone lange warme en droge periode werd sinds enkele weken het Volsembroek omgetoverd in een droge vlakte. De verwonderde wandelaars genoten van het spektakel. Ze luisterden er aandachtig naar het verhaal van Geert over de geschiedenis en de toekomst van dit gebied.
Watervogels waren er natuurlijk niet te zien, wel een groep kieviten. Toch kon Geert er boeiend over vertellen. Een info paneel was er trouwens om de beelden van de aan te treffen vogels te tonen.
Wanneer na enkele stevige regen buien het broek weer een grote water plas wordt, zullen deze mooie watervogels weer te bewonderen zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 aug 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief