Slotrit Eneco Tour start in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Slotrit Eneco Tour start in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_leeuw_eneco_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 
Parcours_eneco_toer
EP
 

Op zondag 16 augustus start de laatste rit van de Eneco Tour in Sint-Pieters-Leeuw. Zo knoopt Sint-Pieters-Leeuw terug aan bij haar wielertraditie, die met het verdwijnen van de Leeuwse Pijl in 2006 aan een lange surplace was begonnen.

Om 11.45 uur starten de renners ter hoogte van het gemeentehuis. Vooraleer het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw te verlaten om via het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen de finish op de Muur van Geraardsbergen te bereiken, leggen de renners een plaatselijke ronde van circa 18 kilometer af (zie plan).
De verschillende ploegen worden vanaf 10.30 uur verwacht in de vertrekzone. Vanaf 10.50 uur is er de presentatie van de ploegen op het startpodium, achteraan parking gemeentehuis).De officieuze start wordt om 11.45 uur gegeven ter hoogte van het gemeentehuis in de Pastorijstraat en de officiele start is om 11.45 uur op de Brabantsebaan 439. Op de Brusselbaan is er op 300 m voor de rotonde aan het gemeentehuis een vliegende spurt.
PARKINGS
Op zondagvoormiddag en -middag kan men het centrum van Sint-Pieters-Leeuw best vermijden met de auto. De parkings in het centrum worden gebruikt door de organisatie waardoor er geen parkeermogelijkheid is voor de bezoekers.
Tussen 9 en 13 uur geldt een parkeerverbod langsheen het volledige parcours. Vanaf 7 uur wordt de startlocatie verkeersvrij gemaakt
De parking van het gemeentehuis wordt omgetoverd tot supportersdorp met een drank- en eetstand
Automobilisten vinden een parkeerplaats op de parking van de Makro, Bergensesteenweg 427, 1600 Sint-Pieters-Leeuw, waar de gemeente een pendeldienst naar het centrum en dit van 9.30tot 11.15 uur en van 12.45 tot 14.30 uur  voorziet.
Bezoekers van de Hoebelfeesten kunnen gebruik maken van een pendeldienst tussen de Hoebeltent, Nederstraat 55, 1602 Vlezenbeek, en Leeuw centrum. De bussen rijden van 9.30 tot 11.15 uur en van 12.45 tot 14.30 uur.
Een fietsstalling met toezicht bevindt zich op de parking achter de Leeuwse kunstacademie. Het gebruik van een fietsslot is verplicht.
HOOFDBIBLIOTHEEK GESLOTEN
Omdat de Eneco Tour de nodige drukte zal meebrengen en het centrum al vroeg op de dag verkeersvrij wordt gemaakt, is de hoofdbibliotheek aan de Rink uitzonderlijk gesloten
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 aug 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief