SINT-PIETERS-LEEUW - Veilig naar school in Ruisbroek

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Veilig naar school in Ruisbroek

Editiepajot_leeuw_ruusbroek_1_foto_olaf
Foto's Olaf
 
Editiepajot_leeuw_ruusbroek_2_foto_olaf
Foto's Olaf
 
Editiepajot_leeuw_ruusbroek_3_foto_olaf
Foto's Olaf
 

De vrije basisschool Jan Ruusbroec organiseerde, in samenwerking met de buurtraad RNAHH en het wijkteam Ruisbroek, een ludieke mobiliteitsactie om veilig naar school te kunnen gaan. De vakantie is voorbij en de kinderen en leerkrachten van de basisschool Jan Ruusbroec vliegen er weer stevig in. Reeds op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar stonden de lessen in het teken van mobiliteit en veilig verplaatsen in het verkeer.

In de loop van de eerste schooldag maakten de leerlingen en kleuters knutselwerkjes  en voerden doe-opdrachten uit rond het thema ‘verkeer’. Ook ouders waren welkom om samen met hun kinderen deel te nemen aan de opdrachten.
In de namiddag vormden leerlingen en leerkrachten een ‘levende lijn’ op de stoep vanaf  Sociaal Huis. Op deze manier wilden zij de voorbijgaande automobilisten  sensibiliseren om vaart te minderen in de schoolomgeving.
De buurtraad RNAHH nam actief deel aan deze actie door flyers uit te delen aan de schoolpoorten.
Schepen voor Mobiliteit Jan Desmeth: "Vanuit het gemeentebestuur steunen wij deze actie, georganiseerd door de school. Zij komen op voor meer veiligheid en aangepast rijgedrag in de schoolomgeving. Nog in september 2015 zullen wij een ANPR camera plaatsen op de Humaniteitslaan. Na de grote werken aan de Fabrieksstraat plaatsen we een tweede ANPR camera aan de grens met Lot, zodat we tussen beiden de toepassing van een "vrachtwagensluis" kunnen gebruiken. Deze zal 24 uur per dag en 7 dagen per week toezien dat enkel en alleen vrachtwagens, die moeten laden en lossen, Ruisbroek binnenrijden. Een dergelijke permanente handhaving is enkel mogelijk met dergelijke techniek. We zijn ervan overtuigd dat dit een groot verschil zal maken voor de leefbaarheid en veiligheid in Ruisbroek."
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2015
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief