SINT-PIETERS-LEEUW - Luc Van Ruysevelt en Adi Steurbaut verkopen hun kunstwerken voor het goede doel

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Luc Van Ruysevelt en Adi Steurbaut verkopen hun kunstwerken voor het goede doel

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Luc Van Ruysevelt, Ivo de Bisschop, Adi Steurbaut en Bert Hendrickx
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Ivo de Bisschop heette iedereen welkom
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Bert Hendrickx vertelde waarom De Poel een kunsttentoonstelling organiseert
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / De burgemeester had het over de vernieuwde regelgeving in de zorgsector
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Op de receptie, met een glaasje wijn genieten van de kunstwerken
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Mooie combinatie van de kunstwerken van Luc en Adi
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / 50 litho’s ‘VIRTUAL’ van Adi Steurbaut worden te koop aangeboden, de opbrengst gaat integraal naar De Poel vzw
 

Op vrijdag 4 september kon je in Cultuurcentrum Coloma in Sint-Pieters-Leeuw, tijdens de vernissage, genieten van een unieke tentoonstelling van recente kunstwerken van Luc Van Ruysevelt en Adi Steurbaut. Tijdens de vernissage en de tijdelijke tentoonstelling van 5 tot en met 13 september kunnen er werken gekocht worden ten voordele van vzw De Poel.

Ivo de Bisschop, bestuurder-fondsenwerving heette iedereen welkom en daarna volgde een toelichting van Bert Hendrickx, algemeen directeur van De Poel: “Dat een organisatie als De Poel een kunsttentoonstelling organiseert, is geen vanzelfsprekend gegeven. Toch zijn er redenen om dit toch te doen. De eerste kan ondubbelzinnig verwoord worden, met name het financiële aspect. Want laat ons eerlijk zijn, ‘no money, no honey’. En meer nog dan vroeger rekent de Vlaamse overheid op de zin voor ondernemerschap, ook bij organisaties als de onze. Een 2e reden is de volgende: indien men met de nieuwe visie op de zorg voor de zwakkeren in onze maatschappij hen een plaats wil geven waarop zij recht hebben, dan resulteert dit onvermijdelijk in een integratie op hun niveau. Vanuit dit nuchter gegeven kwamen wij bij een optie waarvan deze tentoonstelling de concrete realisatie is. Wij deden dit wel door beroep te doen op 2 gedreven kunstenaars, door correcte overeenkomsten met hen af te sluiten, en door duidelijk te zijn in onze communicatie naar het publiek. Wij vragen aan ons publiek geen medelijden, wij bieden hen goede waar voor hun geld. Een 3e reden, is het bekendmaken van onze instelling, op een wijze met niveau. Adi Steurbaut en Luc Van Ruysevelt staan hiervoor garant. Een 4e reden tot slot is te vinden in de analogieën. De vraag naar maatschappelijke relevantie voor de hedendaagse kunst wordt herhaaldelijk gesteld. Die vraag hoor ik ook – zij het anders gesteld – naar personen met een beperking en de ganse zorg die daarrond wordt opgebouwd.”

Luc Deconinck, burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw, had het over de vernieuwde regelgeving in de zorgsector: ”Waar vroeger de instellingen rechstreeks gesubsideerd werden op basis van hun bezetting, worden nu de cliënten ingeschaald om hun zorgvraag op een schaal te kunnen weergeven. Tegenover de bekomen punten staat een bedrag dat uitbetaald wordt aan de betrokken persoon met een beperking, niet meer aan de instelling. De betrokkene kan daarna zorg gaan kopen. Dit maakt dat de instellingen moeten diversifiëren, wat ongetwijfeld investeringen met zich mee zal brengen die niet gesubsidieerd zullen worden. Wij steunen dan ook als gemeente dit project want vzw De poel heeft onze centen hard nodig.”

Patrick Huybrechts, directeur Leeuwse Kunstacademie sprak onder andere over het abstracte in de kunstwerken van Adi en Luc: “De schilderijen van Adi Steurbaut zijn opgebouwd met geometrische vlakken in felle kleuren. Ze stellen niets voor en toch raakt het ons, het roept gevoelens en emoties op die je niet kan verwoorden, het verteld ons niets maar heeft desondanks een enorme zeggingskracht. Adi toont in zijn werk aan hoe abstraktie ons in vervoering kan brengen, niet op een intellectuele manier, maar speels, zelfs kinderlijk. Ook in het werk van Luc Van Ruyselvelt merken we een evolutie in het gebruik van abstracte elementen. Je merkt hoe de expressiviteit in zijn werk sterker wordt door het anekdotische en vertellende ellement achter zich te laten.”

Tot slot bedankte Ivo de Bisschop iedereen die aanwezig was en vooral de 2 kunstenaars met hun groot hart die een groot deel van de opbrengst aan vzw De Poel schenken. Op de receptie werden 50 litho’s 'VIRTUAL’ van Adi Steurbaut te koop aangeboden en het originele werk wordt geveild op de benefietlunch op 15 november. Ook u kan een genummerd en gesigneerd exemplaar (40 x 40 cm) van dit kunstwerk bestellen aan € 120. De opbrengst gaat integraal naar De Poel vzw. Voor meer informatie of bestellingen kan u hier terecht sandy.declercq@vzwdepoel.be

De tentoonstelling loopt van 5 tot en met 13 september in Cultuurcentrum Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. De openingsuren van de tentoonstelling zijn van maandag tot vrijdag van 10u – 17u (gesloten tussen 12u en 13u), op zaterdag van 9u tot 18u en op zondag van 14u30 tot 18u.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2015
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief