Hoofdbibliotheek SINT-PIETERS-LEEUW opent eigen speel- en taal-o-theek.

C21

Hoofdbibliotheek SINT-PIETERS-LEEUW opent eigen speel- en taal-o-theek.

Editiepajot_leeuw_speelotheek_1
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_leeuw_speelotheek_2
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_leeuw_speelotheek_3_
Ingezonden foto's
 

Op woensdag 16 september opende de hoofdbibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw een eigen speel- en taal-o-theek. Met een spelnamiddag voor kinderen van het basisonderwijs werd de opening feestelijk ingezet.

Gratis spelletjes lenen? Dat kan vanaf nu in de hoofdbibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw. Samen met de dienst Integratie/taalstimulering en de jeugddienst werd er gewerkt aan een mooie collectie (taal)spelletjes. „Het uitgebreide aanbod zorgt ervoor dat iedereen hier wel een spelletje kan vinden dat hij/zij leuk vindt en dat mensen nieuwe spelletjes leren ontdekken. De bibliotheek is hiervoor de uitgelezen plaats.“ zegt schepen van Bibliotheek, Gunther Coppens.
Spelend het Nederlands leren
In de taal-o-theek, die samen met de speel-o-theek werd opgericht, kunnen mensen danweer terecht voor taalspelletjes waarmee men op een leuke manier het Nederlands kanontdekken. Ook aan leerkrachten, begeleiders, animatoren en iedereen die met kinderenwerkt wordt gedacht: zij kunnen interessant en leuk leermateriaal vinden voor de kinderen.
Werken aan kinderkansarmoedebestrijding
Met de speel-o-theek wil de gemeente niet enkel gratis spelletjes uitlenen, er wordt ookplaatsgemaakt om er samen gezellig spelletjes te spelen door het organiseren vanspelnamiddagen: „We vinden het belangrijk dat (kansarme) kinderen de kans krijgen om metandere kinderen te spelen en dat ouders ook samen met hun kinderen spelen. Doorspeelgoed gratis uit te lenen krijgt iedereen de kans om nieuw spelmateriaal te ontdekken.“besluit schepen voor Jeugd, Bart Keymolen.
Oproep speelgoed
Heb je zelf nog spelletjes in goede staat maar speel je er niet meer mee? Breng ze dan zekerbinnen in de hoofdbibliotheek. Zij geven ze nieuw leven in de collectie.
De speel-o-theek richt zich vooral op kinderen tot 12 jaar maar ook jongeren en volwassenennvinden zeker gading in het aanbod.
De speel- en taal-o-theek is open van maandag tot vrijdag (donderdag gesloten) tussen 13.30 en 19.30 uur. Zaterdag en zondag kan men er terecht tussen 9.30 en 12.30 uur.
De spelletjes kunnen ook uitgeleend worden in de filialen. Dan moet je ze wel eerst evennaanvragen.
Speel je graag een spelletje mee? Vraag dan zeker in de bibliotheek wanneer de volgendenspelletjesnamiddag plaatsvindt.
De speel- en taal-o-theek wordt mogelijk gemaakt door de steun van de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant en kadert binnen de projecten ‚Taalstimulering‘ en kinderkansarmoedebestrijding‘.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief