SINT-PIETERS-LEEUW - Laatste tentoonstelling Karlos De Wilde

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Laatste tentoonstelling Karlos De Wilde

Editiepajot_leeuw_karlos_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

De komende twee weekends kan men in kasteel Coloma de tentoonstelling bezoeken “Hommage aan Karlos De Wilde”. Vrijdag 18 september 2015 om 20 uur vindt de vernissage van de tentoonstelling plaats. Op zaterdag 19 en 26 en zondag 20 september 2015 is de tentoonstelling open van 14 tot 18 uur. Op de slotdag, zondag 27 september 2015, kan men er terecht van 10 tot 18 uur. Op weekdagen, van 21 tot 25 september 2015, is de tentoonstelling open op afspraak.

Karlos De Wilde is afkomstig uit het Waasland maar vestigde zich 40 jaar geleden in Sint-Pieters-Leeuw. Hij heeft een speciale techniek waarvan hij één van de enigen is die het gebruikt, namelijk de zogrphostechniek. Hij leerde het in Sint-Lucas in Gent. Dat maakt ook dat hij zijn werken niet moet ondertekenen. Kenners weten dadelijk dat het om een werk is van Karlos De Wilde. Twee jaar geleden stopte hij met schilderen om gezondheidsredenen. Hij behaalde met zijn werken ook tal van internationale prijzen.  
De werken van Karlos De Wilde zijn vaak zwierige naakten die dromerig naast een bloem, een schelp verwijlen, er met gevouwen handen of zinvolle gebaren vertoeven, hunkerend naar vriendschap, liefde of dialoog.
Alles is rustig in zijn werken, ontspannend, gewichtloos, vol innerlijke mijmering, overtuigd van eigen schoonheid, angstig wensend zichzelf te mogen blijven
Kunstenaar Karlos De Wilde: “Ik heb in Sint-Pieters-Leeuw al die jaren een zeer dankbaar publiek gehad. Haar oprechte bewondering voor mijn werk was voor mij een blijvende stimulans. Deze tentoonstelling beschouw ik daarom ook als mijn dank aan al die mensen.”
Schepen voor Cultuur, Jan Desmeth: “Karlos De Wilde is in Sint-Pieters-Leeuw een begrip. Zijn werk is uniek en tegelijk herkenbaar, maar vooral ontwikkelde hij een zeer sterke band met de gemeente en met haar bevolking. Karlos ziet het als een dank aan zijn publiek, wij – het publiek – als een hommage aan hem. Het zegt in feite alles.”
Karlos De Wilde: “Het doet mij plezier deze tentoonstelling te kunnen organiseren samen met de cultuurdienst van de gemeente. Ook met hen was de samenwerking al die jaren zeer goed en dat blijkt ook vandaag.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief