SINT-PIETERS-LEEUW - Philo werd honderd jaar

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Philo werd honderd jaar

Editiepajot_leeuw_100_gr__foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_100_kl__foto_merckx
Foto's Felix Merckx

Philomène Severs, voor de vrienden Philo vierde in wzc Sint-Antonius haar honderdste verjaardag. Zij is geboren en getogen in Sint-Pieters-Leeuw. Zij werd geboren in het gehucht Mekingen. Ze groeide op samen met haarb twee oudere broers in een landbouwersgezin.

Naar school ging ze in Halle, bij de zusters van de 'Sacre-Coeur'. Zij was de 'chouchou'van haarb vader, die ze helaas verloor toen ze 24 jaar was.
Met moeder en broers runden ze verder de boerderij. Met haar jongste broer Maurice deed ze met paard en kar, jarenlang een melkronde in Halle. Zwaar werk dat zeulen met melkkannen, maar een schone tijd zei ze later.
Tijdens de oorlogsjaren leerde ze Paul Pocket kennen, een slagerszoon van aan de Rink, Paul deelde destijds de bonnekens voor de bevoorrading uit en van het een kwam het andere. Ze trouwden in 1945 en vestigden zich aan de Pepingsesteenweg. Een jaar later werd hun dochter lrène geboren.
!n 1950 bouwden ze hun huis in de J Depauwstraat. Philomène stond steeds ten dienste van familie en buren. Zij zorgde ook voor haar bejaarde moeder, die bij het gezin kwam inwonen en ook haar schoonmoeder maakte een tijd deel uit van het gezin.
Ook haar enige kleindochter Miranda werd opgevangen en is haar oogappel.
Paul, die jarenlang sleet op het gemeentehuis van SPL, ontviel haar 28 jaar geleden.
Tot de zomer van vorig jaar woonde Philo nog zelfstandig, de laatste jaren met de nodige mantelzorg. Nu brengt ze haar welverdiende rust door in dit woon- en zorgcentrum.
Haar dag brengt ze door met krant lezen, TV kijken, kruiswoordraadsels oplossen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief