SINT-PIETERS-LEEUW - Binnenschoolse kinderopvang wordt goedkoper

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Binnenschoolse kinderopvang wordt goedkoper

Gemeenteraad_2013
EP

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw keurde in zitting van de gemeenteraad van juni 2015 het bestek goed om de operationele werking van de binnenschoolse kinderopvang te laten uitvoeren door een dienstverlener. Er werd slechts één prijsofferte ingediend.

Met de gunning wordt beoogd om de binnenschoolse kinderopvang te optimaliseren, de continuïteit van de dienstverlening te verzekeren en de administratieve ondersteuning te verlichten. In het bestek werden de beste voorwaarden voor de overname van het personeel vastgelegd.
Schepen voor BKO, Bart Keymolen: “De organisatie blijft in handen van het gemeentebestuur. Het vastleggen van de voorwaarden en het bepalen van de tarieven BKO, alsook een continue evaluatie van de werking blijven verantwoordelijkheden van het gemeentebestuur. Van de efficiëntiewinst die we kunnen realiseren door de BKO anders te organiseren, willen we onze kinderen mee laten genieten door het tarief van het middagtoezicht opnieuw te verlagen van 0,33 EUR naar 0,25 EUR (vroegere tarief). Voor de gemeentescholen gaat dit tarief in op 01/01/2016. De kinderen en de jonge gezinnen zullen, behoudens deze verlaging van de bijdrage, niets merken van deze verandering.”
Schepen voor personeel en Financiën, Jos Speeckaert, vult aan: “Het behoud van de maximale garanties voor ons personeel naar behoud van tewerkstelling en verloning was een belangrijk criterium in het bestek. Onze 19 medewerkers kunnen onder de beste voorwaarden aan de slag blijven. De kinderen zullen ook na de kerstvakantie terecht kunnen bij hun vertrouwde mensen. Dat we door de efficiëntiewinst een deel kunnen laten terugvloeien naar onze gezinnen is mooi meegenomen.”
LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG
Open VLD stelde zich vragen over de inbreng van het lokaal overleg kinderopvang. Met hun advies werd volgens de Open VLD niet genoeg rekening gehouden.

Kathleen D’Herde: “Toen we in februari de afschaffing van het busvervoer en de leerlingentoelage voorgeschoteld kregen, hebben we gevraagd waar het advies van het LOK (Lokaal Overleg Kinderopvang) was. De meerderheid heeft toen bij hoog en bij laag beweerd, na een schorsing zelfs, dat dit niet van toepassing was. Open Vld begon zich eigenlijk al zorgen te maken of die adviesraad nog wel bestond. We waren dan ook bijzonder blij dat we nu wel degelijk een advies van het LOK in het dossier zien zitten. Maar blijkbaar hecht de meerderheid toch niet veel belang aan deze adviesraad. We hebben met veel aandacht de opmerkingen van de Katholieke basisscholen gelezen. Want inderdaad, het is wat bij het haar getrokken, dat er op een vrijdag om 12u37 een mail wordt gestuurd om advies uit te brengen over dit dossier en daarin wordt gevraagd om tegen uiterlijk de maandag erop voor 10u schriftelijk advies uit te brengen. Dit is een heel belangrijk dossier, die volgens ons uitvoerig op een LOK had moeten worden besproken. Maar communicatie is blijkbaar niet het sterkste punt van het huidig bestuur. De Open Vld fractie heeft dan ook aangedrongen om hier naar de toekomst toe meer rekening mee te houden, niet alleen voor het LOK, maar naar alle adviesraden toe. Toen in juni 2014 de verhoging van het middagtoezicht werd voorgesteld hebben we dit afgekeurd, omdat we toen vonden dat dit onterecht was. Ouders hebben niet de mogelijkheid om hun kinderen s middags van school te halen. De Open Vld fractie is dan ook blij dat het bestuur hierop terug komt. Een verlaging van het middagtoezicht van € 0.33 naar de oorspronkelijke € 0.25 zorgt voor een verlaging van € 100 per schooljaar als je 2 schoolgaande kinderen hebt. We hebben dit punt goedgekeurd, maar vragen naar de toekomst toe toch meer aandacht te besteden aan de adviesraden en hen meer te betrekken bij alle dossiers

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief