SINT-PIETERS-LEEUW - Molenborre wordt verbouwd tot kleuterschool

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Molenborre wordt verbouwd tot kleuterschool

Editiepajot_leeuw_molenborre
Foto Felix Merckx
 

In het Masterplan Leeuws gebouwenpatrimonium werd de functiewijziging van de Molenborre te Sint-Laureins-Berchem opgenomen. Dit gebouw zal worden verbouwd tot een kleuterschool met voorzieningen die buiten de schooluren kunnen worden gebruikt door verenigingen.

In het kader van de inhouseopdracht die voor deze opdracht aan Haviland werd toevertrouwd dient een ontwerper te worden aangesteld.
Het bestek voor de aanstelling van deze ontwerper werd door de gemeenteraad goedgekeurd. De raming bedraagt 90.000 euro, inclusief btw.
Open Vld SPL vond het onderbrengen van de school Puur Natuur naar de Molenborre in Sint-Laureins-Berchem geen goede zaak, dit reeds sinds het begin van dit dossier. Ze blijven van oordeel dat de verbouwing van de Molenborre niet de geschikte oplossing is voor Oudenaken en St.Laureins-Berchem.
Kathleen D’Herde (Open VLD): “Op de gemeenteraad stond het bestek voor het aanstellen van een ontwerper voor het verbouwen van de Molenborre. De studieopdracht is geraamd op niet minder dan € 90.000 incl. BTW. Daarna zal er nog een serieus bedrag moeten worden voorzien voor de verbouwingen zelf. We merken wel dat het bestuur reeds rekening houdt met enkele van de verzuchtingen van de omwonenden. Zo zijn er 2 klaslokalen voorzien voor een maximum van 40 kleuters. Het gaat dus enkel om het onderbrengen van een kleuterschool. De Open Vld fractie is dan ook van oordeel dat de verbouwing van de Molenborre, die trouwens nog maar enkele jaren geleden werd gerenoveerd, niet nodig is en dat Puur Natuur beter in Oudenaken zou blijven, mits daar de nodige middelen worden geïnvesteerd om het gebouw op te frissen. Wij stellen ook voor om die € 90.000 voor de studieopdracht te investeren in de oude school Den Top, aan de Topstraat. Aangezien er volgens de schepen van onderwijs toch een groot capaciteitsprobleem in de scholen heerst in onze gemeente, stellen we voor om snel werk te maken van extra klaslokalen. Volgens de Open Vld fractie is dit het snelst en met beperkte middelen te realiseren aan de Topstraat”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 nov 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief