SINT-PIETERS-LEEUW - Jaarmarkt verwacht 20.000 bezoekers

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Jaarmarkt verwacht 20.000 bezoekers

Editiepajot_leeuw_jaarmarrkt_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

De jaarmarkt van Leeuw is één van de grootste uit de regio: deze traditie mag men zeker niet missen op 11 november. Voor het optreden van het jaarmarktconcert met Radio Guga met Guga Baul’ en DJ AX - Axel Daeseleire zijn er echter geen kaarten meer te bekomen.

De jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw zelf op 11 november vindt plaats in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. Men verwacht een 20.000 bezoekers die kunnen slenteren langs een 300 tal kramen. In de ganse zone van de jaarmarkt is er een parkeerverbod vanaf 0 uur en de activiteitenzone wordt afgesloten vanaf 5.30 uur. De jaarmarkt zelf start om 8 uur.
Nieuw dit jaar is een land- en tuinbouwpark op de parking Wilgenhof in de H. Vanhouchestraat.Naast
spiksplinternieuwe tractoren, kan je er ondermeer ook oldtimers bewonderen.
Een publiektrekker blijft de prijskamp van de tentoongestelde dieren. Dit jaar kan men de zadelpaarden, pony’s, boerenpaarden, schapen, geiten, ezels, pluimvee en konijnen in de Pepingensesteenweg gaan bewonderen. De reisduiven zijn opgesteld in oude gebouwen van de school Den Top in de Topstraat.
De 74ste editie van Leeuw Art vindt plaats in het Colomakasteel (gelijkvloers). De tentoonstelling is vrij toegankelijk.
Aan het gemeentehuis kan men genieten van dans- en muziekoptredens van o.a. Dance O’Mania, Benny Michiels en covergroep The Pledge.
Grote wegen blijven bereikbaar
Om het Leeuwse centrum zo goed mogelijk bereikbaar te maken, worden de grote wegenvrijgehouden voor het autoverkeer en vooral ook voor het openbaar vervoer en de pendel enshuttlediensten.
Pendelbussen Makro –SPL van 9 tot 21 uur
Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de pendelbussen tussen de parkingvan de Makro (Bergensesteenweg nr. 427) en de jaarmarkt (hoek Galgstraat-J.Depauwstraat). Drie tot vier bussen pendelen vanaf 9 tot 21 uur onafgebroken tussen beidebestemmingen.
Shuttledienst Vlezenbeek: 9 tot 17 uur
Men kan ook gratis gebruik maken van de shuttledienst tussen centrumVlezenbeek (Straatje links van oud gemeentehuis Vlezenbeek) en de jaarmarkt (hoekBrusselbaan-Nieuwenhovenlaan). Vier hybride auto’s rijden vanaf 9 tot 17 uur onafgebrokentussen beide bestemmingen.
Shuttledienst Ruisbroek: 9 tot 17 uur
Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de shuttledienst tussen centrumRuisbroek (Kerkplein) en de jaarmarkt (hoek Europalaan-Galgstraat). Twee hybride auto’srijden vanaf 9 tot 17 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen.
Parkeren
Langsheen de Galgstraat (vanaf de Europalaan tot Lotstraat) wordt van 6 tot 22 uurlangs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingezet.
Langsheen de Victor Nonnemansstraat (tussen de Hoogstraat en rotonde gemeentehuis) wordt van 8.30 tot 17.30 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht. Aan de kant met de pare huisnummers geldt een parkeerverbod.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief