SINT-PIETERS-LEEUW - Gemeentesecretaris wordt ook secretaris van het OCMW

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Gemeentesecretaris wordt ook secretaris van het OCMW

Gemeenteraad_2013
EP

Het bestuursakkoord van Sint-Pieters-Leeuw vermeldde een verdere stap in de samenwerking tussen gemeente en OCMW door een integratie van de ondersteunende diensten en de sociale diensten. Dit werd ook als doelstelling ingeschreven in het meerjarenplan 2014-2019. In dit kader benoemde gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw de gemeentesecretaris ook tot secretaris van het OCMW.

Door de keuze van de Vlaamse regering om tegen 1 januari 2019 het OCMW volledig te integreren in de gemeente, en de nood te voorzien in de invulling van de functie van OCMW-secretaris, kiezen gemeente en OCMW er resoluut voor om het integratieproces te versnellen. Er werd aan de gemeenteraad voorgesteld een beheersovereenkomst tussen gemeente en OCMW goed te keuren. Ook werd het akkoord van de gemeenteraad gevraagd om de gemeentesecretaris met ingang van 1 januari 2016 de functie van OCMW-secretaris te laten waarnemen. Aan de raad voor maatschappelijk welzijn van 18 november 2015 worden dezelfde beslissingen ter goedkeuring voorgelegd.
Burgemeester Luc Deconinck: “Met het afsluiten van deze beheersovereenkomst gaan we een stap verder dan wat in het meerjarenplan was vooropgesteld, maar grijpen we ook de gelegenheid om optimaal voorbereid te zijn op de aangekondigde wets- en decreetwijzigingen die het OCMW in de gemeentelijke organisatie zullen integreren.”
OCMW-Voorzitter Paul Defranc: “Het OCMW is ervan overtuigd dat deze beheersovereenkomst de beste garanties biedt om de integratie van het OCMW in optimale omstandigheden te laten verlopen. Dat de gemeentesecretaris voortaan ook het OCMW onder zijn hoede neemt, is een logische stap in het proces dat zich aandient, en het feit dat de secretaris vroeger de functie van OCMW-secretaris heeft uitgeoefend, biedt de beste waarborgen op een maximale continuering van de dienstverlening.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief