SINT-PIETERS-LEEUW - Drankenservice Schoentjes brengt nieuwe gin op de markt

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Drankenservice Schoentjes brengt nieuwe gin op de markt

Nieuwe_gin
EP

Na het succes van de eerste Little Shoes Strawberry gin op basis van aardbeien heeft BVBA DRANKENSERVICE SCHOENTJES uit Sint-Pieters-Leeuw een tweede gin gelanceerd: de Little Shoes Prestige.

Het basisidee kwam er omdat ze naast hun succesvolle “strawberry” gin, die toch ietwat lichtelijke zoete toetsen trotseert ook eens wilden uitkijken naar een neutralere gin.
Olivier en Christophe Huygens spraken opnieuw hun goede vriend Jos Hoebeeck aan en vroegen hem of hij het receptenboek van zijn grootvader wou bovenhalen. Zeer enthousiast deed hij dat ook. “We vertelden hem dat we dus op zoek waren naar iets meer neutralers, niet zoals vele andere kleurloze gins maar iets authentieks, enig in zijn soort en vooral een smaakpallet die iedereen zou bekoren. Gedurende 1 maand liet hij distilaten maken van verschillende recepten. Wij degusteerden deze distilaten en na enkele gesprekken en aanpassingen kwamen we tot een uitermate unieke smaak die volledig aan onze wens voldeed. Dit moest en zou hem worden, de Little Shoes Prestige. Een gin met aanzien en status om “U” tegen te zeggen” zeggen de broers.
Natuurlijk wilden ze ook weten wat de mensen ervan zouden vinden en daarom hebben ze gekozen om hem te lanceren tijdens de jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw. En, inderdaad, wat zij dachten kwam ook uit. “Onze Prestige kon iedereen bekoren. We kregen heel wat complimenten en velen vertelden ons zelf dat het de beste gin of nog beter het beste drankje is die ze ooit gedronken hebben” zeggen ze. De ingrediënten zijn behalve water en alcohol via fijn gedistilleerde graanjenever, de ginbotanicals jeneverbes, koriander, komijn, rozeblaadjes, zeste van verse limoen, roze peper en vanille uit Madagaskar en hij werd driemaal gedistilleerd;
De perfect serve is met een zo lang mogelijke dunne zeste van limoen twee-derden opgekruld boven op de ijsberg van minimum 10 ijsblokken, waarmee eerst gewalst wordt om de binnenzijde van het glas te koelen, en een derde overhellend over het grote glas.Zowel de glasrand als het glassteeltje kan lichtjes ingewreven worden met een schijfje vruchtvlees van limoen om de citrus te boosten in de neus. Qua tonic gaat de Little Shoes Prestige het best met Schweppes
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief