SINT-PIETERS-LEEUW - Week van de patiënten veiligheid in Inkendaal

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Week van de patiënten veiligheid in Inkendaal

Inkendaal
EP

Nog tot 23 november is het de Week van de patiëntveiligheid. Dinsdag 17, woensdag18 en donderdag 19 november laten ze in Revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek telkens tussen 11:30 en 15:00 al hun medewerkers beleven waar de risico’s voor de patiëntveiligheid verborgen zitten en hoe ze hier beter en alerter kunnen mee omspringen

Patiëntveiligheid binnen de ziekenhuizen staat al enkele jaren hoog op de agenda van de overheid. Om meer bewustwording te creëren bij zorgverleners nam de overheid het initiatief voor de “Week van de patiëntveiligheid”.
De directie en medewerkers van Revalidatieziekenhuis Inkendaal ondersteunen dit initiatief ten volle omdat zij weten dat zorgen voor veiligheid ook zorgen is voor de best mogelijke kwaliteit en daar gaan zij als gespecialiseerd revalidatieziekenhuis prat op!
Elke dag zetten ze alles op alles om met de vele medewerkers het beste van hunzelf te geven.
En natuurlijk moeten ze hun kennis permanent bijschaven, ze zijn er ervan overtuigd dat ze hiervoor niet alleen de klassieke traditionele cursussen of opleidingen moeten volgen maar geloven er sterk in dat ze vooral aan den lijve moeten ervaren waar de gevaren schuilen in de zorg en hoe de patiënt zich voelt met zijn beperkingen.
Op dinsdag 17, woensdag18 en donderdag 19 november laten ze telkens tussen 11:30 en 15:00 al hun medewerkers beleven waar de risico’s voor de patiëntveiligheid verborgen zitten en hoe ze hier beter en alerter kunnen mee omspringen.
Zo hebben ze verschillende stands/workshops opgezet in de patio waar een valparcours kan worden afgelegd , duidelijk wordt gemaakt wat je moet doen in geval van prikongevallen, hoe we nog beter kunnen zorgen voor een goede handhygiëne om ziekenhuisinfecties te vermijden, en nog zoveel meer…
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief