SINT-PIETERS-LEEUW koopt 5 AED-toestellen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW koopt 5 AED-toestellen

Editiepajot_leeuw_toestel
Ingezonden foto
 

Het college van burgemeester en schepenen onderschreef op 26 oktober de samenwerkingsovereenkomst met het Rode Kruis om officieel een hartveilige gemeente te worden. Hiermee engageert het gemeentebestuur zich om zijn inwoners via de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis de nodige opleiding te geven.

Daarnaast zullen personeelsleden een AED-toestel (automatische externe hartdefibrillatoren) leren gebruiken. Het opzet is om tien procent van de bevolking warm te maken voor een cursus reanimatie met gebruik van een AED-toestel.
Burgemeester Luc Deconinck: “ In het raam van de noodplanning was het de unanieme wens van de gemeenteraad om verspreid over de gemeente een aantal vaste AED-toestellen ter beschikking te hebben. Er werd gekozen voor een vijftal strategische plaatsen. Ik ben blij te kunnen aankondigen dat dit nu gerealiseerd is.“
Sint-Pieters-Leeuw telde tot voor kort twee AED-toestellen die ter beschikking staan van het Rode Kruis. Eén toestel staat in hun ambulance en het andere is standby tijdens grote evenementen zoals de jaarmarkten. De gemeenteraad keurde in de lente de aankoop van vijf semi-automatische AED-toestellen met de bijbehorende kasten goed en er wordt ook een onderhoudsbudget voorzien. De toestellen werden geografisch verspreid over de hele gemeente: de hoofdbibliotheek, WZC Zilverlinde/DC Meander, het Wildersportcomplex, A.J. Braillard en CC De Merselborre.
Schepen voor Volksgezondheid en Welzijn, Lucien Wauters: “Hoewel ik hoop dat deze AED-toestellen zoveel mogelijk in de kasten kunnen blijven hangen, is het toch een hele geruststelling dat deze toestellen, in geval van nood, voorhanden zijn. De opleidingen die worden georganiseerd, moeten ervoor zorgen dat er accuraat kan worden gereageerd wanneer er zich een incident voordoet.”
Cursus volgen
Geïnteresseerd in een opleiding? Schrijf je dan snel in via www.act.rodekruis.be .De opleidingen gaan door op 16 december, 13 en 27 januari en 10 en 24 februari.
Ook gemeenteraadsleden kregen de kans zich in te schrijven voor deze opleiding en maakten hier gretig gebruik van.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief