200 LEEUWse gezinnen namen deel aan groepsaankoop groene stroom Samen Sterker

C21

200 LEEUWse gezinnen namen deel aan groepsaankoop groene stroom Samen Sterker

Samensterker
EP

Tarieven gas en elektriciteit liggen 28% lager dan marktprijzen
Het voorbije jaar namen 200 Leeuwse gezinnen deel aan de groepsaankopen van gas en elektriciteit van Samen Sterker. “Het principe achter de groepsaankopen is zeer eenvoudig”, legt David Van Vooren van Samen Sterker Sint-Pieters-Leeuw uit. “Door met een grote groep mensen een offerte te vragen aan de verschillende maatschappijen kunnen we een zeer scherpe prijs bekomen. Zo werd de veiling van november gewonnen door Eni. Voor een 1-jarig contract bood Eni tarieven aan die gemiddeld 28% lager liggen dan het actueel marktaanbod. Voor een gemiddeld gezin kan dat een besparing van meer dan 200 euro opleveren. Bovendien garandeert de groepsaankoop de deelnemers een aanbod van 100% groene energie. De volgende groepsaankoop van gas en elektriciteit is gepland in het voorjaar 2016.”

Energiebesparende maatregelen
“Naast de groepsaankoop van groene stroom biedt Samen Sterker ook energiebesparende maatregelen aan”, vertelt David Van Vooren. “De goedkoopste energie is immers de energie die je niet gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat in 7 op 10 Vlaamse woningen nog ruimte is voor energiebesparende maatregelen.” Concreet biedt Samen Sterker dakisolatie, spouwmuurisolatie, hoogrendementsglas, condensatieketels, zonneboilers en zonnepanelen aan.
“De voordelen van de energiebesparende maatregelen zijn evident. Ze zorgen voor minder energieverbruik en zijn dus op die manier goed voor het milieu en voor de portemonnee van de gebruiker. De investeringen zijn bovendien snel terugverdiend. De isolatie van een dak van een gemiddeld huis levert bijvoorbeeld een besparing van 255 euro op. Je kan er ook verschillende premies voor krijgen. Hierdoor is de investering vaak al op 5 jaar terugbetaald.”
“Door de investeringen in groepsverband te organiseren, garandeert Samen Sterker een scherpe prijs, kijkt toe op de kwaliteit en controleert of alle ingrepen correct gebeuren, ontlast de gebruiker van alle administratieve rompslomp èn biedt hulp bij het opzoeken en aanvragen van alle mogelijke premies.”, besluit Van Vooren
Het aanbod van Samen Sterker staat open voor elk gezin in Vlaams-Brabant. Iedereen kan zich inschrijven. Geïnteresseerde inwoners kunnen info vinden en zich inschrijven via de website www.samensterker.be 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jan 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief