POLITIE ZENNEVALLEI - 3 daders van gewapende overvallen opgepakt

C21

POLITIE ZENNEVALLEI - 3 daders van gewapende overvallen opgepakt

Politielogo_heel_goed_20103_p200
 

Gisteren heeft zich rond 14.00u een gewapende overval voorgedaan in een Delhaize-winkel in Sint-Pieters-Leeuw (Pastoor Vendelmansstraat). Drie personen betraden de winkel en bedreigden de kassierster met een vuurwapen om de kassa af te geven. Toen één van hen door een getuige in de winkel leek herkend te worden, panikeerden de daders en vluchtten ze zonder buit weg. Niemand raakte gewond.

Ongeveer een uur na deze overval vond er een nieuwe overval plaats, ditmaal op een apotheek in Halle (Pallieterweidestraat). Opnieuw was er sprake van 3 personen die gewapend met een vuurwapen de inhoud van de kassa vroegen. De daders konden uiteindelijk vluchten met +/- 1000 EUR buit.

Gelet op de gelijkenissen tussen de twee feiten heeft de politie van de zone Zennevallei onmiddellijk na de feiten te Halle nazicht gedaan op het adres van de persoon die door de getuige in de Delhaize herkend leek te worden. Ter plaatse trof de politie vier personen aan, één meerderjarige (18 jaar uit Anderlecht) en drie minderjarigen (16-17 jaar uit Halle, Vorst en Ninove). De meerderjarige droeg op het moment van de interceptie nog een pistool in zijn broeksriem.

De meerderjarige verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket van Halle-Vilvoorde dat hem vandaag voor de onderzoeksrechter laat voorleiden met oog op zijn verdere aanhouding. De minderjarige uit Halle werd voor de jeugdrechter geleid.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2016
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief