Bouwaanvraag voor herinrichting kruispunt Bergensesteenweg met George Wittouckstraat in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Bouwaanvraag voor herinrichting kruispunt Bergensesteenweg met George Wittouckstraat in SINT-PIETERS-LEEUW

Agentschap_wegen_en_verkeer_2013_p200
EP

Op 5 januari 2016 verklaarde de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de bouwaanvraag van het Agentschap Wegen en Verkeer voor de herinrichting van het kruispunt van de Bergensesteenweg (N6) met de George Witthouckstraat ontvankelijk. Deze aanvraag kadert binnen de herinrichting van de Bergensesteenweg (N6) vanaf 2019. In 2017 richt Wegen en Verkeer het zwarte kruispunt met de George Wittouckstraat al opnieuw in.

Op 23 november 2015 vroeg Wegen en Verkeer de bouwvergunning aan voor de herinrichting van het kruispunt van de Bergensesteenweg (N6) met de George Wittouckstraat. Op 5 januari 2016 verklaarde de gemeente Sint-Pieters-Leeuw deze bouwaanvraag ontvankelijk. Op dit moment behandelt de gemeente dit dossier. Binnenkort gaat het openbaar onderzoek van start. Dit onderzoek geeft iedereen de kans om gedurende 30 dagen de plannen in het gemeentehuis in te kijken. Het openbaar onderzoek start van zodra de aankondiging wordt uitgehangen aan het gemeentehuis.
Zwart kruispunt met George Witthouckstraat aanpakken in 2017
Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft plannen om de Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw vanaf 2019 opnieuw in te richten. Specifiek gaat het over een stuk van 2,5 km tussen het kruispunt met de Brusselbaan en dat met de Ruisbroeksesteenweg. In het kader van dit project zal Wegen en Verkeer in 2017 al het zwarte kruispunt met de George Wittouckstraat opnieuw inrichten. Dit zijn kruispunten waarbij de laatste jaren diverse ongevallen gebeurden met zwaargewonden of met dodelijke afloop. Het tweede zwarte kruispunt, dat met de Albert van Cotthemstraat, wordt tijdens de volledige herinrichting verbeterd.
Eén totaalplan voor Bergensesteenweg (N6) vanaf 2019
Met het totaalplan voor de Bergensesteenweg (N6) wil Wegen en Verkeer de huidige problemen met veiligheid en doorstroming sterk verbeteren. De situatie nu, waarbij wagens vanuit de vele zijstraten en parkings de steenweg van overal oprijden, is niet langer veilig. Ook stropt het verkeer hierdoor vaak op wat de doorstroming niet ten goede komt. Om die problemen aan te pakken voorziet Wegen en Verkeer in haar nieuw ontwerp ventwegen tussen het kruispunt met de Brusselbaan en dat van de Albert van Cotthemstraat. Daarnaast worden er vrijliggende fietspaden, voetpaden en veilige oversteekplaatsen aangelegd in het hele projectgebied.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief