SINT-PIETERS-LEEUW Leeuwenaren Hannes en Thomas Hauwaert spelen mee hoofdrol in Telenet-Kickstart-wedstrijd

C21

SINT-PIETERS-LEEUW Leeuwenaren Hannes en Thomas Hauwaert spelen mee hoofdrol in Telenet-Kickstart-wedstrijd

Editiepajot_bart_devill___happs
foto Bart Devillé
 

 Team HAPPS staat er goed voor

Hannes Hauwaert uit Sint-Pieters-Leeuw(Hoogstraat 10- zoon van Herman Hauwaert(oud-basketter Oostende en nationale ploeg) en van Mie Demol(scholengemeenschap Sint-Pieters-Leeuw en VDAB) bood zich als enkeling aan bij de Telenet Kickstart met een educatief game voor kinderen met dyslexie.

En geheel onverwacht wist hij de jury te bekoren en hoe?! …. In feite begon het allemaal als een schoolproject, maar een en ander kwam nu in een stroomversnelling. Hannes: “Ik vind het triest dat kinderen die met dyslexie worstelen nog worden geconfronteerd met dezelfde  droge tools en technieken van toen om hun leerstoornis te lijf te gaan. En dat terwijl fun en motivatie net superbelangrijk zijn voor zo’n kinderen.  “Happs” voor een modernere aanpak zag dan ook het levenslicht.

Door het feit dat deze inzending van Hannes Hauwaert onmiddellijk werd geselecteerd, moest om kunnen verder mede te dingen een team worden samengesteld. En dit lukte ook met Hannes Hauwaert(Designer/founder) en Thomas(Concept manager) uit Sint-Pieters-Leeuw, Gilles Goessens(Marketing manager) uit Sint-Genesius-Rode en Tars Van Der Vaerent (Bussiness Lead) uit Vilvoorde.

En het mooie verhaal van HAPPS is nog niet ten einde. Zij kregen al 25.000 euro toegekend om te helpen bij de verdere uitwerking van het project. De eigenlijke D-Day wordt 4 februari. Hoe hier ook de afloop van is, van HAPPS wordt alleszins verder werk gemaakt. En….. er wordt al gedacht aan een nieuw project! Info: hannes@happs.development.com .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief