SINT-PIETERS-LEEUW - Open Vld fractie vraagt meer aandacht te besteden voor het probleem van hondenpoep

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Open Vld fractie vraagt meer aandacht te besteden voor het probleem van hondenpoep

Hondenpoep
EP

Tijdens de gemeenteraad vroeg de Open Vld fractie aan de meerderheid om iets te doen tegen het overal opduiken van hondenpoep. Vooral langs scholen als Den Top en Don Bosco is het niet meer ge doen.

Kathleen D’Herde: -“We stellen steeds vaker vast dat er overal in onze gemeente meer en meer hondenpoep op de voetpaden en wegjes ligt. We hebben niks tegen honden, integendeel, maar we vragen dat de baasjes ook respect tonen voor andere burgers”.
Zo is het de laatste weken niet te doen in de omgeving van de scholen Den Top en Don Bosco in het centrum van Leeuw. Zowel in het wegje tussen de Garebaan en de Mekingenweg als in het wegje richting De Wip, zijn hondenpoep dagelijkse kost. Kinderen zijn niet zo oplettend als ze van school komen en stampen er al snel in met alle gevolgen van dien.
Kathleen d’Herde: “We vragen daarom dat het gemeentebestuur, eventueel via onze gemeenschapswachten een actie organiseert om baasjes erop te wijzen dat er bij een “kakje een zakje” hoort. Ook de Open Vld fractie roept hondenliefhebbbers op om hiermee rekening te houden”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2016
Fekix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief