SINT-PIETERS-LEEUW - Koninklijke Schutterschilde Sint-Sebastiaan in de kijker

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Koninklijke Schutterschilde Sint-Sebastiaan in de kijker

Editiepajot_leeuw_erfgoederfgoedkast
Ingezonden foto
 

De erfgoedkast van Sint-Pieters-Leeuw werd ingehuldigd in de serviceflats van woon- en zorgcentrum Sint-Antonius met als onderwerp De Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan. De erfgoedkast belicht een stukje geschiedenis en terminologie van de schuttersgilde.

De erfgoedkast is een mini-tentoonstellingsruimte. Deze zal in alle lokale dienstencentra van Sint-Pieters-Leeuw worden opgesteld. Telkens zal er een ander lokaal thema in de kijker worden gezet. Erfgoed omvat alles wat we erven van vorige generaties en we het bewaren waard vinden. Het is dus meer dan gebouwen en archeologische vondsten. Dialecten, processies en archieven van verenigingen behoren ook tot ons erfgoed.
Schepen voor Erfgoed, Jan Desmeth: “De erfgoedkast met informatie over de oudste vereniging van onze gemeente – De Sint-Sebastiaansgilde – wordt opgesteld aan de vooravond van het project “erfgoed en scholen”. Tussen 14 en 28 april 2016 zullen 536 leerlingen van 6 van onze 9 basisscholen kennis maken met deze eeuwenoude traditie. Leden en vrijwilligers van de schuttersgilde – die ik bij deze van harte wil bedanken voor hun inzet – zullen hen opvangen, uitleg geven en een initiatie houden. Ik vind dit een prima voorbeeld van hoe erfgoed op een hedendaagse manier aan de jonge generatie kan worden doorgegeven.”
De dienst Erfgoed kan trouwens jouw hulp gebruiken. Heb jij nog bruikbaar materiaal? Neem dan gerust contact op met de dienst Erfgoed. Zo werkt de lokale bevolking mee aan de bewaring van het erfgoed voor de volgende generaties.
U kan de erfgoedkast nog tot en met woensdag 20 april bezichtigen in de inkom van WZC Sint-Antonius.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief