Erfgoeddag in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Erfgoeddag in SINT-PIETERS-LEEUW

Erfgoeddag
EP

Op 24 april is het erfgoeddag. Men focust dit jaar op tradities. Samen met de sportdienst blaast Sint-Pieters-Leeuw zondag 24 april weer enkele oude tradities nieuw leven in: volkssporten.

Vroeger hoorden sporten zoals sjoelbakken, tollen of gewoonweg kaarten als een vast ritueel bij een cafébezoek. Daarom brengen we deze volkssporten naar het publiek, daar waar ze thuis horen: in de cafés. Terwijl bezoekers en toevallige cafégangers kunnen proeven van volksspelen in een ontspannen sfeer, worden ze bovendien geconfronteerd met een selectie sporterfgoed uit de gemeente. Om de sportieve sfeer te accentueren, hangen we wat extra fotomateriaal op. Want ook sportverenigingen hebben hun plaats binnen ons erfgoed.
Ontdek dus in je favoriete café een oud reglement van een wielerclub uit 1903 of oude foto’s van de Turnclub van Ruisbroek, waar zelfs voormalig burgemeester Braillard nog op te zien is.
Door enkele vergrotingen van oud beeldmateriaal van sportclubs op te hangen in de cafés, willen we daar graag de aandacht op vestigen. Clubs beseffen vaak zelf niet dat er een link is tussen sport & erfgoed.
De volkssporten kunnen doorlopend ontdekt worden op zondag 24 april 2016 tussen 14 en 17 uur. De foto’s zullen het hele weekend te bewonderen zijn.
U vindt vast wel een café in uw buurt, waar je terecht kan voor een leuke spelnamiddag:Taverne De Pauw, J. Depauwstraat 112, 1600 Sint-Pieters-Leeuw; Café De Grove, Jan Vanderstraetenstraat 157, 1600 Sint-Pieters-Leeuw; Café De Merselborre, Schaliestraat 2, 1602 Vlezenbeek en Ons Huis, Fabriekstraat 9, 1601 Ruisbroek
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief