SINT-PIETERS-LEEUW - Moeder en zoon zijn de nieuwe uitbaters van de Koetsier

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Moeder en zoon zijn de nieuwe uitbaters van de Koetsier

Editiepajot_leeuw_koetsier_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_koetsier_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Een nieuwe wind waait door de Koetsier en sneller dan verwacht! Sandra Bovri en Adriaan Goossens, mama en zoon uit Dworp worden binnenkort de nieuwe uitbaters van de Koetsier.Zij zijn afkomstig ui Dworp (Beersel). Adriaan was kelner in het Gravenhof en moeder Sandra was bankbediende en hobbykok.

Eind vorig jaar deelde het gemeentebestuur mee dat ze - met spijt in het hart - De Koetsier vanaf 1 januari 2016 tijdelijk zou moeten sluiten.
Er werd gekozen om, na een grondige marktstudie, een nieuwe procedure op te starten.
Liever even sluiten om nadien een duurzame oplossing voor de toekomst te vinden dan koste wat het kost De Koetsier open te houden met een uitbating die niet volledig aan de verwachtingen zou voldoen, zo klonk het eind vorig jaar nog bij het gemeentebestuur.
De gemengde commissie van 12 leden, die de dossiers van de kandidaten moesten beoordelen, was unaniem lovend over het ingediende businessplan.
Schepen voor Cultuur en Erfgoed, Jan Desmeth: "Graag bedank ik alle leden van deze gemengde commissie. Ik vond het belangrijk dat we deze evaluatie met een voldoende grote groep hielden omdat de toewijzing van een concessieovereenkomst van 18 jaar toch wel een belangrijke beslissing is en best gedragen wordt door een voldoende grote groep. De praktijk zal uiteindelijk moeten uitwijzen of we de goede keuze hebben gemaakt. We zijn er echter van overtuigd dat Sandra en Adriaan de goede combinatie vormen om van deze uitbating een succes te maken."
Schepen van Gebouwen, Lucien Wauters: “Wij zijn blij dat het koetshuis dat dateert uit 1731 en dat later – eind jaren 80 – werd omgebouwd tot taverne De Koetsier, opnieuw ten volle kan worden benut.”
Sandra en Adriaan willen starten op 15 mei 2016. Dan gaat ook de rozentuin open
Sandra Bovri: Het verhaal begint ongeveer 30 jaar geleden in een klein cafeetje in een charmant Spaans dorp. De sangria was er geweldig en daarom mocht ik van mijn ouders mee proeven. De cafébazin maakte de sangria voor je klaar terwijl je zat te kijken. Daar, op dat moment, is mijn gevoel voor authenticiteit aangewakkerd. Een gevoel dat opnieuw sterk de kop opstak wanneer we De Koetsier gingen bezoeken, want ook dit gebouw en de omgeving stralen authenticiteit uit. Dat magische gevoel en onze zin voor lekker eten weekte iets los, bij mij, mijn echtgenoot en mijn kinderen. Hiermee moesten we iets doen. Er kwamen ideeën en visies, we gingen op zoek, we proefden, het liet ons niet meer los. Vandaag zijn we trots te kunnen aankondigen dat we er kunnen voor gaan, voor een plek waar je even tot rust kan komen, waar we zullen proberen een eenvoudige maar lekkere keuken te brengen”.
Naast streekbieren zal men in de Koetsier ook terecht kunnen voor een broodje, een pasta, een slaatje, een ijsje, een stukje taart: simpel maar van goede kwaliteit. Regelmatig zal er een thema-avond zijn. Ze willen een plek creëren waar de bezoekers kunnen genieten. De drankenkaart zullen ze regelmatig aanpassen zodat de klanten nieuwe smaken degusteren en ontdekken.
Sandra; “Door te kiezen voor een combinatie van de ervaringen van ‘la mama’ en de jeugdige insteek van onze zoon, maar beide met oog voor kwaliteit en gezelligheid, willen we er een gezellige plek van maken waar het fijn is te vertoeven voor iedereen”!
Wel zijn ze nog op zoek naar een goede kok. Kandidaten kunnen bellen naar Sandra op 0499/718 332/
De Koetsier zal gesloten zijn op maandag en de anderen dagen van 11 tot minstens 21 uur. Wanneer er iets te doen is in Coloma zullen ze ook open zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief