SINT-PIETERS-LEEUW -Studenten openen Kunstgalerij met het 5de leerjaar

C21

SINT-PIETERS-LEEUW -Studenten openen Kunstgalerij met het 5de leerjaar

Tekenen_coloma
 

 Donderdag 19 mei 2016, opent in het Cultuur Centrum Coloma een kunstgalerij: “Don Kunsto”. Deze kustgalerij zal volledig worden uitgebaat door de leerlingen van het  5de leerjaar van de Don Boscoschool Sint-Pieters-Leeuw. Dit alles kadert in de Bachelorproef van 2 studenten lager

Al 5 weken lang werken de leerlingen van het 5de leerjaar van Don Bosco Sint-Pieters-Leeuw aan hun eigen kunstgalerij. Ze ontwierpen eigen affiches, kozen zelf de naam en werden echte kunstenaars. Daarnaast werkten ze samen met een Leeuws kunstenaar Maarten Deffosez, die hen de kneepjes van het vak leerden.

 Het gehele project werd mee vormgegeven door 2 studenten lager onderwijs aan de Odisee-hogeschool, Thomas van Riet uit Sint-Pieters-Leeuw en Fleur Deleeuw uit Lembeek. Voor dit project kregen de twee studenten de steun van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en een subsidie van €1.500 door de Canon Cultuurcel.

 Dit project kadert in hun eindstage én bachelorproef waar de twee derde jaarsstudenten aan schrijven. “We willen kunst laagdrempelig maken, hun creativiteit verruimen en de leerlingen tegelijkertijd het ondernemerschap bijbrengen” legt Thomas van Riet uit.

 Iedereen is van harte welkom op donderdag 19/05/2016 van 16u – 18.30u

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief