Elektrische snellaadinfrastructuur in RUISBROEK

C21

Elektrische snellaadinfrastructuur in RUISBROEK

Total_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Total_3
Foto's Emile Devogeleer
Total_5
Foto's Emile Devogeleer
Total_2
Foto(s Emile Devogeleer
 
Total_4
Foto's Emile Devogeleer
 

 Vandaag vond de officiële start plaats van het fast-E project op het servicestation Total Ruisbroek (autosnelweg E19) in aanwezigheid van Bart Tommelein, Viceminister-president van de Vlaamse regering en Vlaams Minister van Financiën, Begroting en Energie.

 In het kader van dit project worden in België, Duitsland, Tsjechië en Slowakije 307 elektrische snelladers geïnstalleerd langs de TEN-T corridors. Alleen al in België worden voor het eind van dit jaar 37 zogenaamde Triple-Chargers geplaatst bij Total tankstations, waarvan 26 op autosnelwegen (1 laadpaal voor 2 wagens per station), waarmee alle gangbare elektrische voertuigen snel geladen kunnen worden. 

 

 Daarmee is fast-E het grootste privaat-initiatief voor de bouw van de basis-infrastructuur. Het is eveneens het grootste infrastructuur-project voor elektrische voertuigen dat door de Europese Unie financieel ondersteund wordt voor 50% van het totale investeringsvolume van rond de 18 miljoen euro. 

 

 Bart Tommelein, Minister van Energie: “Elektrisch rijden biedt een oplossing voor de uitdagingen op vlak van propere mobiliteit. Positief is dat steeds meer Vlamingen elektrisch willen rijden. Maar enkel met meer laadstations kunnen we het elektrisch rijden verder stimuleren. Tegen 2020 moet Vlaanderen 5.000 extra publieke laadpunten, 300 CNG-tankstations en 20 waterstofstations tellen. Daarom steun ik het elektrisch snellaadproject van Total en fast-E in Ruisbroek, in Vlaanderen en in België.

 

 Het maakt het elektrisch rijden opnieuw een stuk interessanter.” 

 

Total maakt samen met Allego een landelijk dekkend netwerk van elektrische laadpalen mogelijk 

 

In het kader van het fast-E project hebben Total en Allego besloten om hun krachten te bundelen en samen te werken voor het ter beschikking stellen van elektrische laadpunten in België. Deze samenwerking draagt bij tot de bevordering van duurzaam

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2016
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief