BEERSEL / HALLE /LEEUW- Fietsdiefstallen in PZ Zennevallei

C21

BEERSEL / HALLE /LEEUW- Fietsdiefstallen in PZ Zennevallei

3_politielogo_2011_p200
EP

 Op 25 mei, in de namiddag, werd tweemaal een fietsdiefstal verijdeld dankzij opmerkzame burgers die de verdachte gedragingen van de daders aan de politie meldden. Aan het station in Lembeek werd opgemerkt dat minderjarigen fietsen beschadigden met de bedoeling ze te stelen. De opgeroepen politieploeg heeft de daders kunnen onderscheppen en zij werden ten burele geïdentificeerd. De gestolen fiets werd teruggevonden en door de politiemensen meegenomen naar het politiecommissariaat alwaar de rechtmatige eigenaar hem zal kunnen ophalen.

 Op het stationsplein in Halle werd door de politieploeg een persoon onderschept die zich verdacht gedroeg ter hoogte van de fietsenstalling. Na controle bleek dat de verdachte inderdaad een tang bij zich droeg en de intentie had om een fiets te stelen.

 Fietsdiefstal is spijtig genoeg nog steeds vaak voorkomend. Gezien de politie niet overal tegelijk aanwezig kan zijn, is de oplettende burger, zoals hoger aangegeven, een belangrijke schakel in de strijd tegen dit fenomeen.

Preventietips tegen fietsdiefstal: Gebruik 2 verschillende sloten. Geef de voorkeur aan een ringslot in combinatie met een beugel- of kettingslot. Vermijd cijfersloten;evestig je fiets altijd aan een vast voorwerp, ook al laat je hem maar eventjes alleen staan. Bevestig de fiets met het kader en (indien mogelijk) het voorwiel aan een vast voorwerp, bevestig het slot zo hoog mogelijk aan uw fiets. Een dief kan een slot heel gemakkelijk doorknippen als hij een poot van zijn betonschaar op de grond kan zetten.

 Fietsen die in een garage, op een binnenplaats of in een gemeenschappelijke ruimte staan, kunnen ook gestolen worden. Maak je fiets daarom ook binnen vast aan bijvoorbeeld een muuranker.

 Laat niets achter in je fietstassen of op de bagagedrager. Verwijder alle toebehoren zoals fietspomp, fietscomputers, afneembare verlichting, drinkbus...

 Maak waar mogelijk gebruik van de fietsenstallingen. Bewaakte stallingen zijn de beste garantie tegen diefstal.

 Laat je rijksregisternummer in je fiets graveren. Dit is een unieke en moeilijk te verwijderen code, die de politie in staat stelt om jouw naam en adres op te sporen. Laat duidelijk zien dat je fiets gegraveerd werd. Gebruik daarom de sticker 'gemerkte fiets'. Dit kan mogelijke dieven afschrikken.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2016
FelixMerckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief