SINT-PIETERS-LEEUW- Hengelinitiatie voor de jeugd.

C21

SINT-PIETERS-LEEUW- Hengelinitiatie voor de jeugd.

Vissen_1_eddy_schelkens___chris_vanliefferingen
Edddy Schelkens en Chris Vanliefferingen. Fotos Emile Devogeleer)
 
Vissen_3_kl
Foto's Emile Devogeleer
Vissen_4kl
Foto's Emile Devogeleer
Vissen_2jongste_visser_jef_cooreman
De jongste visser Jef Cooreman (foto's Devogeleer)
 
Vissen
foto emile Devogeleer
 

 De hengelvijver ‘De Groene Beemd’ in Ruisbroek ( tot afgelopen jaar een privé vijver maar nu een openbare vijver ) was de plaats zondagnamiddag waar een twintigtal jongeren konden proeven van de hengelsport.

 Voor meer dan de helft was dit een eerste kennismaking van het vissen, zoals bij de jongste onder hen de 6 jarige Jef Cooreman die voor de eerste keer een hengel in de hand nam, en met succes want na minder dan een halfuurtje had hij al beet en zijn eerste visje binnen.

 Deze jeugdhengelinitiatie wordt jaarlijks georganiseerd door de Provinciale Visserijcommissie Vlaams Brabant en het  agentschap voor Natuur en Bos.

 Van half mei tot begin juni is het gesloten seizoen in het vissen, en start het hengelseizoen op 1 juni, van deze gelegenheid maakte de Provinciale Visserijcommissie Vlaams Brabant en het agentschap van Natuur en Bos gebruik om de Groene Beemd feestelijk te openen als nieuw openbaar water. ( Visserijbioloog voor Vlaanderen en Natuur en Bos Chris Vanlieferingen )

 Voor het derde jaar op rij zit de hengelsport bij de jeugd in de lift, in 2015 is het aantal jeugdvisverloven lichtjes gestegen namelijk 7% en dit terwijl er in 2014 reeds een toename van 24% was ten opzichte van 2013, en in 2013 was er reeds een toename van 7% ten opzichte van 2012.

 We zien dat meer oudelui het belang zien om de kinderen meer naar buiten te krijgen, weg van al die elektronische spelletjes, en opnieuw meer de natuur en bos intrekken, de visserij voor kinderen is totaal niet duur, men kan al een jeugdpakket voor kinderen bestellen aan 10 euro, en het vissen tot 14 jaar is gratis ( voorzitter jeugdcel Vlaanderen Eddy Schelkens )

 Op het einde van de dag kregen de deelnemende kinderen hun jeugdvisverloven uitgereikt door Yvan Ottenbourgh, ere-gedeputeerde provinciebestuur Vlaams Brabant.

 

 

 

 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2016
Emie Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief