SINT-PIETERS-LEEUW - Stand van zaken wateroverlast

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Stand van zaken wateroverlast

Sint-pieters-leeuw
EP

De brandweer heeft alle oproepen n.a.v. de wateroverlast afgewerkt. Intussen zijn alle straten weer open en moddervrij gemaakt. De civiele bescherming en de gemeentelijke technische diensten werken vandaag en morgenvoormiddag nog verder om de modder op de voetpaden in de getroffen straten op te ruimen. Op dit moment hebben de technische diensten al 25 containers met modder, slijk en grind afgevoerd.

De waterslikkers en de riolering worden verder nagekeken door Vivaqua. Deze worden opgekuist waar nodig.

 

Haviland en Televil zijn nog steeds bezig met het ophalen van vernielde huisraad. Door de enorme hoeveelheden afval is het mogelijk dat zij zelfs vandaag niet overal zullen langsgeweest zijn. Maandag 13 en dinsdag 14 juni komen Haviland en Televil sowieso nog langs voor grof vuil en AEEA (afgedankte elektrische en elektronische apparaten).

Inwoners die daarna nog vernielde huisraad hebben, kunnen terecht in het recyclagepark. Mits voorlegging van een bewijsstuk van wateroverlast (foto, attest verzekering, …) is dit gratis. Anderzijds wordt er nog een extra ophaalronde grof vuil en AEEA gehouden op maandag 20 juni voor inwoners die dit specifiek aanvragen. Deze aanvragen gebeuren bij de dienst Leefmilieu (02 371 63 54 – leefmilieu@sint-pieters-leeuw.be).

 

Inwoners die een afwezigheidsattest nodig hebben voor het werk of school, kunnen dit via de gemeentelijke website aanvragen.

 

Mensen die hulpbehoevende of oudere mensen willen helpen, voornamelijk met opruimen en opkuisen, mogen zich aanbieden bij het gemeentebestuur.

 

Het gemeentebestuur organiseert op maandag 20 juni een infoavond. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over de juridische en verzekeringsaspecten en nazorg. Ook wordt er een toelichting gegeven over het rampenfonds. De infoavond start om 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Pastorijstraat 21.

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief