SINT-PIEYERS-LEEUW - Nog steeds wateroverlast

C21

SINT-PIEYERS-LEEUW - Nog steeds wateroverlast

Sint-pieters-leeuw
EP

 Na de hevige regenval van zaterdag 11 juni en de beperkte regenval van zondag 12 juni waren er op verschillende plaatsen in de gemeente opnieuw problemen van wateroverlast. De brandweer kreeg dit weekend een 15-tal oproepen om kelders leeg te pompen.

Verschillende straten hadden opnieuw te kampen met een modderstroom, o.a. de omgeving van de J.B. Wautersstraat, C. Leunensstraat, Georges Wittouckstraat, Galgstraat en Bellestraat. Het gemeentebestuur heeft dammen gebouwd aan de velden waar meest modder afstroomt.

 Door de zware regenval sedert 27 mei zijn alle velden en weiden verzadigd, waardoor alle extra regenval onmiddellijk afstroomt naar beken en rivieren.

Verschillende beken traden uit hun oevers, o.a. aan de Hoge Paal en de Vlezenbeek t.h.v. de Beevaertweg.

 In Ruisbroek, ter hoogte van de Beemdstraat, kwam een boomstronk terecht in een duiker aan de Oude-gracht/Laekebeek. Wegens de hoge waterstand kon die niet verwijderd worden en werd in de nacht van zondag op maandag de civiele bescherming opgeroepen om preventief het water met een hoogdebietpomp weg te pompen. Deze pompwerkzaamheden zijn nog steeds aan de gang.

 De ploegen van de gemeentelijke technische dienst blijven dag en nacht stand by om kritieke punten te bewaken en obstructies uit beken en duikers te verwijderen waar mogelijk.

 Haviland en Televil zijn nog steeds bezig met het ophalen van vernielde huisraad. Door de enorme hoeveelheden afval heeft Haviland een tweede ophaalwagen ingezet.  Met behulp van deze dubbele mankracht trachten zij tegen morgen 14 juni al het afval in heel de gemeente opgehaald te hebben.

 Inwoners die daarna nog vernielde huisraad hebben, kunnen terecht in het recyclagepark. Mits voorlegging van een bewijsstuk van wateroverlast (foto, attest verzekering, …) is dit gratis. Anderzijds wordt er nog een extra ophaalronde vernielde huisraad gehouden op maandag 20 juni doch enkel voor inwoners die dit vooraf aanvragen. Deze aanvragen gebeuren bij de dienst Leefmilieu (02 371 63 54 – leefmilieu@sint-pieters-leeuw.be).Aangezien er vandaag opnieuw onweerachtige buien worden verwacht en er plaatselijk veel neerslag op korte tijd kan vallen, kunnen inwoners ook vandaag 13 juni nog tot 16 uur zandzakjes afhalen in de gemeentelijke loods (Topstraat 11).

 Tot en met vrijdag kunnen inwoners met hun vragen terecht bij het gemeentelijk callcenter op 02 371 63 00 tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Het gemeentebestuur organiseert op maandag 20 juni een infoavond. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over de juridische en verzekeringsaspecten en nazorg. Ook wordt er een toelichting gegeven over het rampenfonds. De infoavond start om 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Pastorijstraat 21.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief