SINT-PIETERS-LEEUW - Unieke wand zet toeristische troeven op leuke manier in de kijker

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Unieke wand zet toeristische troeven op leuke manier in de kijker

Editiepajot_leeuw_kaart_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_kaart_2_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

 De bibliotheek en de dienst Toerisme werken al enkele jaren succesvol samen, zowel qua dienstverlening als projectmatig. Je vindt in de bib al jaren een folderrek met info over Sint-Pieters-Leeuw, de rozentuin en men kan er terecht voor wandel- en fietsfolders. Vrijwilligers van de bibliotheek komen voorlezen op familiale evenementen die door toerisme worden georganiseerd.

 Maar beide diensten willen in het kader van een betere dienstverlening voor de klant hun werkingen nog meer vervlechten.

Een eerste stap werd daarvoor al een jaar geleden gezet, toen de dienst Toerisme een vormingsmiddag organiseerde voor het bibliotheekpersoneel. De belangrijkste toeristische troeven van Sint-Pieters-Leeuw kwamen er aan bod en de meest gestelde vragen van toeristen.

 Een volgende stap wordt nu gezet. Met deze toeristische wand willen ze nog meer de nadruk leggen op de aanwezigheid van toeristische info in de hoofdbibliotheek. Uiteraard maken ze gebruik van het grote publieksbereik dat ze hier automatisch hebben. De vele Leeuwenaren die hier langs komen om een nieuwe lading boeken of DVD’s mee te nemen, nodigen ze uit om ook even aandacht te hebben voor het toeristisch aanbod. Ze zullen daar dus zeker op inspelen in het folderaanbod, door bijvoorbeeld ook een agenda met regionale activiteiten aan te bieden.

 Het is voor de toeristische dienst belangrijk om in de bibliotheek aanwezig te kunnen zijn. Niet alleen omdat ze de leners makkelijker bereiken, maar vooral omdat de drempel om er binnen te gaan zo laag is. Iedereen kent en erkent een bibliotheek als een open huis. En dat is misschien wel de belangrijkste reden om als toeristische dienst een stuk dienstverlening naar hier te brengen.

Uiteraard zal het achterliggend werk nog altijd in het Colomakasteel gebeuren, waar de toeristische dienst officieel gehuisvest is. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief