SINT-PIETERS-LEEUW – ‘ De Speelboot’ nieuw kinderdagverblijf

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – ‘ De Speelboot’ nieuw kinderdagverblijf

School_1
Foto's Emile Devogeleer
 
School_2
Foto(s Emile Devogeleer
 
School_4
Foto's Emile Devogeleee
 
Zchhool_3
Foto's Emile Devogeleer
 

 In het centrum van het Negenmanneke, recht tegenover het Albert Van Cotthempark, werd op de site van de school ‘ De Groen Parel’ een ambitieus kernvernieuwend project gerealiseerd.

 

 

 

Op een terrein van 2 hectare werden meer dan 70 woningen en appartementen en een nieuwe basisschool opgetrokken.

 

De volledige site werd omgevormd tot een groene campus waar zowel starters, senioren en jonge gezinnen een nieuwe thuis zullen vinden.

 

Naast de school langs de zijde van de A. Van Cotthemstraat werd een nieuw kinderdagverblijf met een speelruimte voor de kinderen ingericht. Boven het kinderdagverblijf komen 8 appartementen waarvan de verhuur bij de huisvestingsmaatschapij ligt.

 

 

 

Bijkomende erkenning.

 

De gemeente kreeg eerder al een bijkomende subsidiebelofte van Kind en Gezin voor achttien extra opvangplaatsen in een kinderdagverblijf.

 

Deze extra capaciteit zal op deze nieuwe locatie gerealiseerd worden. Een ander gedeelte van het gebouw zal ter beschikking worden gesteldaan 2 samenwerkende onthaalouders die er 14 kindjes zullen opvangen.

 

Nu het gebouw instapklaar is, wordt het vanaf vandaag opgeleverd. Nadat de nodige administratieve stappen werden ondernomen,zullen vanaf 1 september de eerste kindjes worden opgevangen in het kinderdagverblijf.

 

 De bouw van een nieuw kinderdagverblijf zorgt ervoor dat er een nieuwe naam moet worden gezocht. De gemeentelijke kinderopvang

 

bestaat binnenkort uit drie kinderdagverblijven, Kortjakje wordt ‘ Het Welpennest’, Jip en Janneke wordt ‘De Boomhut’ en komt er nu bij

 

‘De Speelboot’.

 

 

 

Op deze 3 locaties wil Sint-Pieters-Leeuw de kinderen klaarstomen voor de kleuterschool. Op een professionele maar warme en speelse

 

manier wil men dit doel bereiken.

 

 

 

 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2016
Emile Devogeleeer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief