SINT-PIETERS-LEEUW - StraPatZen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - StraPatZen

Stratpatzen
 

 De vijfde editie van StraPatZen belooft opnieuw een voltreffer te worden. Op zaterdag 6 augustus gaat in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw voor de vijfde maal StraPatZen door. Het programma is opnieuw een brede mix van kwaliteitsvolle acts uit binnen- en buitenland; van circus tot mime, van clownerie tot dans.

Schepen voor Cultuur, Jan Desmeth: “Stilaan is StraPatZen een vaste traditie aan het worden met steeds meer uitstraling naar de hele regio toe. Straattheater van een zeer goed niveau aan de Rink en in het park van Coloma zorgen samen met de gezellige eet- en drankstandjes gemiddeld voor 3.000 bezoekers.”

Cirq’ulation Locale en Bencha klinken trouwe bezoekers misschien bekend in de oren. Zij stonden reeds tijdens een eerdere editie geprogrammeerd en treden dit jaar opnieuw op, maar met een nieuwe show. Dat zij opnieuw geboekt werden valt niet te verwonderen,  beide compagnies brengen straattheater van een hoog niveau.

Als slotact werd dit jaar geopteerd voor een korte, krachtige voorstelling. De Mexicaanse Quetzalcoatl brengt vuuracrobatie in combinatie met percussie.

Lobstar, een muziekgroepje van Leeuwse bodem,  zorgt voor de muzikale afsluiter.

De randanimatie bestaat uit grote Catalaanse spelconstructies waar jong en oud zich mee kunnen uitleven. Behendigheid, geduld en probleemoplossend vermogen worden op de proef gesteld.

Een twaalftal kramen zorgen voor lekkere hapjes en frisse drankjes. “Redders in Food” is dit jaar de blikvanger in de eetstraat. “Redders in Food”  bereidt lekkere hapjes met ‘weggesmeten’ groenten en fruit  en wil met hun ludieke acties aantonen dat er te veel groenten en fruit door winkels en supermarkten achteloos wordt weggegooid.

“Dit jaar leveren we extra inspanningen om ons evenement nog meer gezinsvriendelijk te maken”, vertelt schepen voor jeugd Bart Keymolen. “Er werden meer mogelijkheden voorzien om de fiets te stallen en er wordt een tent ingericht waar baby’s verschoond kunnen worden, waar een flesje opgewarmd kan worden en waar moeders comfortabeler borstvoeding kunnen geven”.

Als de zon opnieuw van de partij is, belooft deze editie opnieuw een voltreffer te worden. Wie van al dat moois niet genoeg krijgt, kan op zondag dezelfde acts in Wambeek (her)bekijken.

6 augustus centrum Sint-Pieters-Leeuw start om 16 uur.

Meer info www.strapatzen.be www.facebook.com/strapatzensintpietersleeuw

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jul 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief