SINT-PIETERS-LEEUW - Hoebelfeesten met Hoebel Resto

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Hoebelfeesten met Hoebel Resto

Hoebelfeesten
Foto Emile Devogeleer
 

 De 37ste editie van de Hoebelfeesten in Vlezenbeek staan weer voor de deur. De Hoebels gooien hun feesttent in de Nederstraat open van 13 tot en met 15 augustus. Net zoals vorig jaar kiezen ze weer voor een 3-daags feestweekend. Hoewel de formule van vorig jaar enorm heeft aangeslagen zijn er toch enkele wijzigingen op de affiche. Zo verdwijnen de brunch en het spel zonder grenzen en wordt de traditionele boesteringenkermis in een nieuw jasje gestoken.

De feesten starten dit jaar op zaterdag 13 augustus met de Q-party. Deze werd een aantal jaar vervangen door de Joe Fm party maar is sinds 2015 met succes terug op de feesten. Ondanks de verhuis van Sven Ornelis van Q-music naar broertje Joe FM, zal hij deze editie zeker en vast nog present zijn voor het Foute Uur. Maarten Vancoillie opent de fuif om 21u en na het foute uur zal Bart-Jan Depraetere tot 4u het beste van zichzelf geven in een fantastisch decor van licht en geluid. Voorverkoopadressen zijn terug te vinden op de website www.hoebelfeesten.be.

 Op zondag 14 augustus is het dan weer de hoogmis van het Vlezenbeekse feestweekend. Voor het 6de jaar op rij al, halen de Hoebels Café Flamand naar het Vlezenbeeks podium. Telkens weer worden alle Vlaamse klassiekers meegezongen uit volle borst. Vorig jaar werden er ook enkele Franse en Engelse nummers gebracht maar dit jaar gaan we opnieuw voor 100% Vlaams. Uit goede gewoonte brengen ze weer enkele gastartiesten mee. De laatste jaren werd er gekozen voor een stevig voorprogramma en dat is dit jaar niet anders. Na Udo, De Corsari’s en de Romeos is het dit jaar aan Christoff om het vuur aan de lont te steken. Het optreden met zijn live-band zal 75min duren en start om 21u. Voor dit optreden zijn er geen kaarten, betalen doe je gewoon aan de ingang.

 15 Augustus is traditiegetrouw een feestdag in vlezenbeek met de eucharistieviering aan de grote kapel en kermis in het dorp.

In en rond de tent van de Hoebelfeesten zal het er dit jaar lichtjes anders aan toe gaan… de naam boesteringenkermis valt voor de 1ste keer in 37 jaar  weg van de affiche. Maar niet getreurd, er worden nog steeds boesteringen gebakken. De brunch was de laatste 2 jaar een groot succes maar was organisatorisch een moeilijk en arbeidsintensief karwei. Dus koos de organisatie om een combinatie te maken van de Boesteringenkermis en Brunch. Zo wordt Hoebel Resto dit jaar onder de doopfont gehouden.

Geen plastic borden en bestek meer, mooi gedekte tafels en ruim aanbod van voorgerechten hoofdgerechten en desserts. Zo vinden we bij de hoofdgerechten Boestering, Haantjes, Ribbetjes en balletjes in tomatensaus. Als bijgerecht kan je kiezen voor Pellepatat of frietjes. De tent staat open voor iedereen maar je kan je tafeltje ook reserveren. Mensen die hun tafel reserveren via de website www.hoebelfeesten.be krijgen een gratis aperitief en hun tafel zal netjes gedekt staan als ze aankomen. Reserveren is dus niet verplicht maar wel een aanrader...

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 aug 2016
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief