De vijfde editie van StraPatZen in SINT-PIETERS-LEEUW was opnieuw een voltreffer

C21

De vijfde editie van StraPatZen in SINT-PIETERS-LEEUW was opnieuw een voltreffer

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Cirq’ulation Locale met Second Life
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Colm ‘o Grady, potatoes voor de verliezer
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Colm ‘o Grady, streaptease voor de winnaar
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Gregor Wollny
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Becha
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Teatro Pavana met hun 2 prachtige giraffen
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Gezellige eet- en drankstandjes
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Voetenbadterras voor de kinderen
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Gordelfestival
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Dynamo bracht Leeuw in beweging
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Catalaanse spelconstructies waar jong en oud zich konden uitleven
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Als slotact Quetzalcoatl, vuuracrobatie in combinatie met percussie
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Lobstar, zorgde voor de muzikale afsluiter en de droom van Leen Desmecht
 

De dienst Jeugd en Cultuurcentrum Coloma van Sint-Pieters-Leeuw organiseerde zaterdag 6 augustus, in samenwerking met vzw Midzomer en  CC de Ploter opnieuw StraPatZen. STRAattheater in het PAjottenland & ZENnevallei combineert artistieke kwaliteit in een gezinsvriendelijke sfeer, overgoten met een zomers sausje en het is helemaal gratis.

Het programma was opnieuw een brede mix van kwaliteitsvolle acts uit binnen- en buitenland, van circus tot mime, van clownerie tot dans. Spektakel werd gebracht door Gregor Wollny (D) met Brot und Spüle, Mr Dyvinetz (Sp) met Vari, Cirq’ulation Locale met Second Life, Becha (Nl) met Katumbar, Cirque de la lune met Whonderbaarlijk Fenomeen (B), Colm ‘o Grady met Hot potato (UK), Witty Look met Witty Look show (L), Quetzalcoatl met Ritual de fuego(Mex), Circus Krak met Viva Victor (B), Dynamo(B) met Circus in Beweging en Teatro Pavana met Giraffe (Nl).

Cirq’ulation Locale en Bencha waren voor de  trouwe bezoekers misschien al gekend. Zij traden dit jaar opnieuw op, maar met een nieuwe show, beide compagnies brachten straattheater van een hoog niveau. Als slotact werd dit jaar geopteerd voor een korte, krachtige voorstelling, de Mexicaanse Quetzalcoatl bracht vuuracrobatie in combinatie met percussie.

De randanimatie was van Toms Creatius Company met Colots de Monstre(Ca). Het bestond uit grote Catalaanse spelconstructies waar jong en oud zich konden uitleven. Behendigheid, geduld en probleemoplossend vermogen werden op de proef gesteld. Ook heel mooi en gezellig was het voetenbadterras voor de kinderen. En op de stand van het Gordelfestival nodigden de wielergekke presentator en zijn technicus je uit om te racen tegen de tijd.

Dorst en honger moest men niet lijden want een twaalftal kramen zorgden voor lekkere en zeer gevarieerde hapjes en frisse drankjes.

Lobstar, een muziekgroepje van Leeuwse bodem, zorgde voor de muzikale afsluiter van een prachtige dag. Zij zorgde voor ambiance aan de Rink maar bezorgde ook Leen Desmecht de avond van haar leven. Haar droom was om 1 keer op een podium een liedje te zingen en die droom werd door Lobstar en het publiek dat haar zang zeer waardeerde waargemaakt.

Schepen van Cultuur, Jan Desmeth: “We hadden prachtig weer en dan zorgt StraPatZen voor een echt vakantiegevoel in de eigen gemeente en de eigen regio. Straattheater van hoog niveau aan de Rink en in het park van Coloma zorgden samen met de gezellige eet- en drankstandjes voor meer dan 3.000 bezoekers. Drie weken geleden kende de Minister van de Vlaamse Rand, Ben Weyts, 5.000 Euro toe aan dit initiatief. Volgend jaar kunnen we dus nog een tandje bijsteken en dat zullen we ook doen. ”

Zondag 6 augustus passeert de straattheater karavaan langs Wambeek (aanvang 15u) http://www.strapatzen.be/index.php/programma-wambeek

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief