SINT-PIETERS-LEEUW - Coca-Cola beurs nu al volzet

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Coca-Cola beurs nu al volzet

Editiepajot_leeuw_coca_cole_foto_merckx
Archief Felix Merckx
 

 Op zondag 30 oktober is het weer zover. Dan vindt in Zaal Zonnig Leven te Sint-Pieters-Leeuw de jaarlijkse Coca-Cola verzamelbeurs plaats. De beurs is reeds jaren de grootste Coca-Cola verzamelbeurs van België.

In 2015 kon organisator  Johan Van Mierlo   al één maand voor de beurs melden dat alle standplaatsen verhuurd waren, wel voor 2016 hebben ze al een wachtlijst lopen sinds eind augustus dus al 2 maanden voor de beurs zal plaatsvinden.

 Ook hebben ze weer meer mensen uit andere landen dan voorheen die interesse tonen om naar de beurs te komen, oa uit Thailand, Slovakije en Zwitserland.

 Ondanks dat ze geen standplaatsen meer vrij hebben zijn bezoekers natuurlijk nog altijd steeds meer dan welkom.

 Johan Van Mierlo: “Uit alle reacties die we krijgen blijkt ook dat vele verzamelaars nu al staan te trappelen om weer naar Sint-Pieters-Leeuw te komen om hier op de beurs dat ontbrekende stuk te vinden dat nog in hun Coca-Cola verzameling past. We kijken er ook weer naar uit om verzamelaars van andere zaken te ontmoeten. Telkens weer komen mensen die iets verzamelen dat niet specifiek Coca-Cola gebonden is naar onze beurs om eens te kijken of er niets uit hun verzamelgebied bestaat maar dan met het merk Coca-Cola .

LEVENSWERK
Zowel voor Johan als vriendin Sandrina is het hun leven en ook hun werk. Coca-Cola bracht hen ook samen. “We hebben elkaar ontmoet op een beurs waar ik standhouder was en zij een bezoeker. Het klikte meteen”, aldus Johan.

Bij Johan begon alles na het WK voetbal in Spanje in 1982. Van hier bracht drie blikjes en twee flesjes mee. Die flesjes en blikjes heeft hij nog steeds, maar intussen zij er zo een drieduizendtal bijgekomen. Daar zijn ook al enkele aluminium flesjes van Coca-Cola bijgekomen, die enkele jaren geleden op de markt zijn gekomen. Verder heeft hij ook een collectie pins en alles van Coca-Cola waar een verhaal achter zit.

Bij Sandrina begon het op 15 jarige leeftijd in Italië. Daar kocht ze enkele leuke miniflesjes en gaf daarover later op school een spreekbeurt. Intussen heeft ze al 5.000 verschillende Cola glazen. Verder is ze ook verzamelaar van de kerstspullen van Coca-Cola

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2016
Felix Merckx
ArchiefFelix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief