SINT-PIETERS-LEEUW - De Leeuwse Ridders organiseren provinciaal LRV-kampioenschap

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - De Leeuwse Ridders organiseren provinciaal LRV-kampioenschap

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Ruim  450 paarden en hun ruiters komen op zondag 18 september afgezakt naar Oudenaken, een deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw, om er deel te nemen aan het LRV-kampioenschap voor de provincie Vlaams-Brabant. In tal van disciplines en klassen gaan zij onder elkaar uitmaken wie de provinciale titel in de wacht mag slepen. De organisatie van dit provinciaal ruiterkampioenschap is in handen van LRV De Leeuwse Ridders uit Sint-Pieters-Leeuw.

Al  heel de zomer lang nemen ruiters en amazones van een 50-tal LRV-clubs uit Vlaams-Brabant het tegen elkaar op tijdens gewestelijke tornooien, zowel in het springen, in individuele dressuur als in groepsdressuur. De best presterende ruiters en paarden zijn geselecteerd voor het provinciaal kampioenschap dat aanstaande zondag doorgaat in Oudenaken. Zij zullen onder elkaar uit maken wie zich provinciaal kampioen 2016 mag noemen en afgevaardigd worden naar het nationaal LRV-tornooi op 2 oktober in Hechtel-Eksel.

Vanaf 9 uur starten de eerste wedstrijden op de terreinen langs de Gaasbeekstraat. Hoeksteen van de werking van de Landelijke Rijverenigingen (LRV) is groepsdressuur: vier of acht ruiters van eenzelfde ruitervereniging die zo synchroon mogelijk een dressuurproef rijden. Ook springen en individuele dressuur staan op het programma, verdeeld in diverse klassen, van beginnelingen tot zwaar. Om 14 uur start het feestprogramma waarbij de prijzen in de hoogste klassen dressuur en groepsdressuur worden uitgereikt met nadien een demonstratie van de nieuwe provinciale kampioenen. De dag wordt afgesloten met de springwedstrijden in de hoogste klassen.

“Het is de tweede keer in onze clubgeschiedenis dat we een provinciaal ruiterkampioenschap mogen organiseren”, legt Johan Pint, secretaris van De Leeuwse Ridders. “Zo’n tornooi op poten zetten, is telkens een huzarenstukje. Midden in het veld moeten er springterreinen gebouwd worden en dressuurterreinen aangelegd worden. Het is dankzij de hulp van heel wat leden en vrijwilligers en de financiële bijdrage van onze sponsors dat zo’n organisatie mogelijk is”, aldus Pint.

Wie een kijkje wil komen nemen op dit evenement van LRV De Leeuwse Ridders kan vanaf 9 uur terecht in de Gaasbeekstraat in Oudenaken. Naast paardensport van de bovenste plank, is er ook kinderanimatie voorzien en drank- en eetgelegenheid.

Naar goede gewoonte steunen De Leeuwse Ridders met hun evenement ook ‘Kom Op Tegen Kanker’. “Aangezien we dit jaar zelf niet kunnen deelnemen aan het Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker omdat dit samenvalt met ons provinciaal tornooi, versieren we onze tent met de KOTK-plantjes. Op die manier kunnen we ook deze keer ons steentje bijdragen aan dit goede doel”, vertelt Pint.

Rijvereniging De Leeuwse Ridders uit Sint-Pieters-Leeuw is onderdeel van de Landelijke Rijverenigingen en telt een 20-tal ruiters. Het accent binnen LRV ligt op ‘democratisch’ paard- en ponyrijden en het toegankelijk en laagdrempelig maken van deze sport. LRV is verenigingsverband. Samen op wedstrijden of naar activiteiten, voor elkaar supporteren, elkaar helpen,… dat is waar LRV om draait.

Meer informatie: Johan Pint - 0478 30 35 93 of johan.pint@pandora.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief