CC Coloma deelt jojo’s uit in LEEUWSE scholen

C21

CC Coloma deelt jojo’s uit in LEEUWSE scholen

Jojo
Foto Emile Devogeleer
 

 Op zondag 25 september kan je in park Coloma terecht voor allerhande activiteiten. Naar jaarlijkse gewoonte staat deze laatste zondag van de maand in het teken van trekpaarden. Van 9 tot 16 uur kan je dit levend erfgoed bewonderen op het Vlaams-Brabants Kampioenschap en het Europees Veulenkampioenschap.

 Schepen van Cultuur Jan Desmeth: “Met meer dan 1.000 bezoekers is deze dag een voltreffer. Sinds twee jaar hebben we de randanimatie fel uitgebreid en versterkt. De randanimatie is gericht naar kinderen van 3 tot 12 jaar, die samen met hun ouders of grootouders een fijne namiddag willen beleven en op deze speelse wijze kennis maken met dit stukje levend erfgoed, dat zo typisch is geweest in onze streken.”

 Deze week krijgen alle kinderen uit de Leeuwse basisscholen een bedrukte jojo van Ghost Rockers, waarmee ze allerhande coole trucks konden uitproberen!

Op de flyer ‘cultuur voor kids’ staan alle activiteiten nog eens opgesomd zodat ze zeker niet vergeten langs te komen!

 Schepen voor Jeugd, Bart Keymolen: “Sinds enkele jaren zetten we tijdens de trekpaardendag  zwaar  in op het aanbieden  van  bijkomende animatie voor   jonge gezinnen. Onze kinderen hun favoriete band naar Sint-pieters-leeuw halen, geeft een extra boost aan dit evenement. De aanwezigheid van zoveel jonge mensen en ze in contact brengen met onze Brabantse trots geeft een extra elan aan deze hoogdag voor  de topfokkerij van de ‘boerenpaarden’.”

 Van 11 tot 15 uur is de Kunstenfoor open. Kom samen met mama, papa, meter of opa vingerpopjes maken, zingen, schilderen en boetseren, ... Om 16 uur sluiten we feestelijk af met GHOST ROCKERS, de populairste band van het moment bij kinderen en jongeren.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief