SINT-PIETERS-LEEUW - Mobiliteit – Aankomst 4de etappe Eneco Tour.

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Mobiliteit – Aankomst 4de etappe Eneco Tour.

Eneco
Foto Emile Devogeleer
 

 Morgen, donderdag 22 september2016, is er in Sint-Pieters-Leeuw de aankomst van de vierde wieleretappe, en de langste door Belgie, van de Eneco Tour.

Deze etappe doorkruist zowel Sint-Pieters-Leeuw, Halle, Beersel en Alsemberg. En zal op verschillende plaatsen invloed hebben op het verkeer.

 Verkeerssituatie langsheen het parcours.
 Langsheen het parcours geld een parkeerverbod van 12 tot 17,00 uur. Op de Pepingsesteenweg de aankomstplaats wordt er tussen de Brabantsebaan en het recyclagepark geen verkeer toegelaten van 6.30 tot 21.00uur. 

Verkeerssituatie in het centrum van Sint Pieters Leeuw

Mensen die wonen in het centrum of ouders die hun kinderen oppikken na schooltijd in de basisschool Den Top of Don Bosco worden verzocht het centrum te verlaten via de Rink richting de J. Depauwstraat en NIET via de H.Vanhouchestraat.

 Op de route Pastorijstraat, Rink en J.Depauwstraat is enkel eenrichtingsverkeer toegelaten komende van het gemeentehuis richting de Europalaan. Al deze verkeersmaatregelen zijn van kracht van 12 tot 17 uur.

Openbaar vervoer.
Lijn 170 en schoolbus 571 zal niet naar het centrum rijden maar volgt de route Galgstraat richting Europalaan.Niet bediende haltes: Sint Pieters Leeuw, Oud Station, Kerk, Gemeentehuis, Den Huysman 

Vervanghaltes: Sint Pieters Leeuw; Coloma.

 Tijdelijke haltes: tijdelijke halte in de Galgstraat ter hoogte van de Europalaan in beide richtingen.

 Lijn 145 heeft als eindbestemming het gemeentehuis.

 Niet-bediende haltes; Halle, Breedhout school,Groenstraat-Sint Pieters Leeuw, Site 250, J.B Cardijnstraat, in de jonge vlieger, Frans Pickestraat, Oud Station, Kerk, Gemeentehuis. 

Tijdelijke haltes in de Brusselbaan ter hoogte van de Rooselaesstraat richting Brussel, tijdelijke haltes in de Smisstraat ter hoogte van de Lenniksesteenweg in beide richtingen.

 Parcours in Sint Pieters Leeuw.
Rond 14,00 uur komen de renners in Vlezenbeek op de Postweg ( vanuit Lennik ). Via de Vlezenbeeklaan en het centrum van Leeuw rijden ze een eerste keer naar de meet t.h.v. de politiesite Brabantpoort op de Pepingsesteenweg. Daar starten de renners aan 2 plaatselijke ronden door Halle, Beersel en Leeuw.

 Via de Lotstraat, de E.Rooselaerstraat en het centrum van Leeuw passeren de renners rond 15.45 uur een tweede keer de meet om vervolgens rond 16.30 uur te finishen.

 Aan de Rink wordt een supportersdorp ingericht, bezoekers kunnen een drankje nuttigen en genieten van het wielerspektakel, dat ook op een groot scherm wordt weergegeven.

 Parking; wie met de auto naar het centrum komt, kan parkeren op de Wilgenhofsite in de H. Vanhouchestraat.

 Tevens zal er een supportersdorp worden ingericht aan de aankomstzone. De aankomstzone ligt ter hoogte de politiesite Brabantpoort (Pepingsesteenweg 250 ).

 Er worden twee bezoekersparkings ingericht die bereikbaar zijn via het kruispunt van de Hoogstraat en de Brabantsebaan ( den Blauw ).

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief